English

Egy nap a városban

A budapesti romkocsma a világ egyik legjobb ingyenes programja

szucsadam 2015 április 15.

A legjobb dolgok az életben ingyen vannak.

Sokszor halljuk ezt az állítást - Coco Chanel állítólag megtoldotta még egy mondattal, miszerint a második legjobb dolgok meg mocskosul drágák. Mégsincs egy olyan lista, ahol felsorolnák ezeket a legjobb dolgokat, ha rákeresünk, csak olyan elvont élményeket találunk, mint ölelés, szeretet, boldogság. A helyzet meg az, hogy néha eléggé nehéz szerdára elrendezni egy jó adag boldogságot, akármennyire is ingyen van.

Hiánypótló tehát a Huffingtonpost cikke, amiben 7 ingyenes, zseniális elfoglaltságot kínálnak, szerte a világban.

Köztük van Budapest is, pontosabban a budapesti romkocsmák végiglátogatása.

Oké, nyilván sokan az égre emelik a tekintetüket, hogy de jó, még több pénztelen turista fogja a sátorfáját, és ül fel az első fapadosra, de kár ebben a rosszat látni. A helyzet az, hogy a Szimplával az élen a romkocsmák a világ egyik leghype-oltabb utazási trendjeivé váltak. Aki menő utazó, az már járt Budapesten, és nem a fürdők vagy a Duna miatt, hanem ezért:

szimpla2.JPG

szimpla_belso.jpg

szimpla_belso_2.JPG

szimpla_hambi.JPG

Ezt írják:

"Lehet, hogy úgy hangzik, ez az európai Detroit, de valójában itt találhatjuk a világ egyik legmenőbb, legkúlabb bárjait."

Az ivás mellett festményeket nézegethetünk, vagy úgy egyébként gyönyörködhetünk a kocsmákban, amiknek a kialakítása sokszor szintén műalkotásszámba megy - teszik hozzá. A romkocsmák pedig továbbra is fejlődnek, alakulnak, nemrég a Klauzál utcában, a Dobozzal szemben a régi Tébolykert helyén nyíló új hely, az Extra Budapest írt nekünk, hogy májusban nyitnak.

És hogy milyen jó programok vannak még ingyen a világban? A cikk az izlandi ultrabiztonságos stoppolást, a kanapészörföt, a thaiföldi - pontosabban Koh Phangan-i -, havonta megrendezésre kerülő telihold-fesztivált, vasárnaponként a Mona Lisa megtekintését, az egyesült királyságbeli állami múzeumokat, sétatúrákat ajánl. Ha tudtok még ilyet, írjátok meg kommentben.

Tünde, köszi a linket.

English version

süti beállítások módosítása