English

Egy nap a városban

Van egy kanapé Budapesten, amin bármikor eltöltök egy egész napot

szucsadam 2015 március 03.
Címkék: városkép

Van egy erkölcsi dilemmánk Csabával, amin többé-kevésbé azért fájdalommentesen átjutunk. Ez pedig így hangzik:

Ha találunk valami jót, ami csak akkor működik, ha kevesen ismerik, közzétegyük-e itt a blogon?

Ugye, hogy nem könnyű a válasz? Mi általában igennel szavazunk. Én legalábbis azt gondolom, nem tarthatjuk meg magunknak a találatot csak azért, hogy élvezhessük az ismeretlenségének előnyeit.

Most megint ebbe a dilemmába estem. Mert hát itt van ez a kanapé:

p1260632_copy.jpg

Amibe ülve ezt látod:

p1260641.JPG

Vagy ezt:

p1260647.JPG

Zseniális. Egy csupaüveg oldalfalú galérián, odaállítva a Madách tér felé***. Az ablakpárkányra felteheted a lábad****. Hátradőlsz a söröddel, melletted egy jóbarátod, és úgy beszélgettek egymással, hogy mindketten előre néztek, ki az ablakon. Mintha tévéznétek, valójában az utcán zajló eseményeket nézitek, meg a naplementét, meg az izgő-mozgó várost*****.

Igazi törzshely, igazi törzskanapé. Jobb, mint a Jóbarátok folyton lefoglalt hírese.

A Konyha nevű intézményben található, Csaba írt már egy ebédmenü-tesztelő posztot innen. De ő délben ment, és az utcára kitett asztalok egyikén evett, nem volt esélye meglátni Budapest legjobb ülőhelyét. Ámi - érthető okból - általában foglalt. Van azonban egy trükk: érdemes munkaidő vége felé érkezni, ugyanis a galériát délután 4-5 óráig munkára használják sokan, laptoppal nyomják az ipart, egy srác headsettel a fején magyarázta egyfolytában a vonal túlsó végének, mennyire komoly arc ő, és hogy a cége filozófiájába csak a tökéletes fér bele.

Mégsem a kanapén ült.

Én ültem ott, miután előző lakói felálltak, hogy fizessenek. Egy óra múlva már minden munkásember eltűnt, és a helyet megtöltötték az esti beszélgetős programot szervezők csapatai. Ezt a váltást kell elcsípni. Márciusban, a tél végi enerváltságban, a kilátástalan agyzsibbadás és kedvetlen hétköznapok idején ennél jobb helyet el sem lehet képzelni. Főleg, hogy az árak rendben vannak, a hangszórókból kellemes zene szól, és egy csomó könyv sorakozik a polcon, én kapásból tudtam választani egyet, hogy amíg megérkeznek a többiek, elüssem az időt. Az okostelefont elő sem vettem, annyira behipszterültem, hogy az Einfach Berlin pólót is majdnem megtapsoltam a felszolgálón.

Egyébként a hangulata nagyon hasonlít a Központra, plusz könyvek, plusz alma a kirakatban (nyugodtan ehetsz belőle), plusz ebédmenü, plusz a már említett ülőalkalmatosság.

p1260639.JPG

img_447066912.JPG

Kedves Konyha! Csak egy tipp. Elférne még pár ilyen kanapé azon a helyen. Akár több sorban, mint a moziban. Budapest-spotting, egy kényelmes helyről, nincs is annál jobb.

És azért vannak tartalékok:

p1260636.JPG

Konyha
Cím: Budapest, Madách Imre út 8
Nyitva:
Hétfőtől csütörtökig  9:00 - 23:00
Péntek 9:00 - 00:00
Szombat: 10:00 - 00:00
Vasárnap: 10:00 - 14:00

Disclaimer: a helyre szokás szerint bejelentés nélkül érkeztünk, a számlát pedig saját zsebből fizettük. A posztot neveztük a "leghosszabb egybefüggő írás egy kanapéról" Guiness-rekordra.

süti beállítások módosítása