English

Egy nap a városban

Hogy nyalnak fagyit Budapesten?

szucsadam 2014 szeptember 03.
Címkék: fotó fagyi hirdető

Én még ilyen könnyen nem csaltam ki nevetést, mint ezzel az új hülyeségemmel. Akármilyen bizalmatlan, tartózkodó vagy komor arcok néztek vissza rám a bemutatkozásom után, ezt a mondatot soha, senki nem bírta nevetés nélkül:

“Fotókon dokumentáljuk a budapestiek fagyinyalási szokásait, majd elemezzük azokat”.

Már csak ezért megérte.

Az Olympus szerencsére látott fantáziát ebben az ötletben (sőt támogatta, hihetetlen), és kezünkbe nyomott egy új Olympus OM-D E-M10 vázat meg egy portrékhez való obit. Ami azért jó, mert egy könnyű, hordozható (vagyis blogger-kompatibilis) nem-tükrös gépet kaptunk, ami képességeiben és funkcióiban eléri, sőt sokszor meg is haladja a tükörreflexes társaikat - magyarázták nekünk. Mi ebből annyit tapasztaltunk, hogy a gép könnyű, hordozható, mégis jó képeket csinál, és a fotózás előtt fel kell tenni az objektívet.

Szóval lássuk a nyalásokat, amikhez rövid kommentárban elmagyarázom, mit látunk.

4_.jpg

Női nyelves smaci, visszahúzódó, befogadó, joghurtos.

1_.jpg

Férfi nyelves, ízlelőbimbó-villantó, kissé előretörő. Veszélye, hogy a gombóc (debreceniesen: gömb) simán a földön találhatja magát anélkül, hogy egyszer is megkóstoltuk volna.

2_.jpg

Puszizós, enyhe szívással a szájüreg felé, hogy azért menjen a cucc befelé. Biztonságos, erő-ellenerő alapú fizikai tanmutatvány.

9_.jpg

Páros kóstolás, a gombócok találkozásánál nyelvösszeakadási problémák lehetnek.

3_.jpg

Bajszos-szakállas. Itt külön figyelmet kell fordítani a bajusz tisztán tartására, amit általában ugyanúgy kell tisztítani, mit egy kiadós harcsapaprikás után. Az alsó ajak belső oldalával a felső ajak külső felét lehúzva, kissé fogazva megszerezni a rajta található lehetőségeket.

10_.jpg

Harapós. Ritka, de akinek bírja a foga, az használhatja ezeket is a falatok leválasztására.

7_.jpg

Ifjú Jedi módszer, fölé teszed az ajkad a fagyinak, és hagyod, hogy a szádba repüljön.

8_.jpg

Kanalas módszer, biztonsági játék, azoknak, akik már nyaltak a földre fagyit.

6_.jpg

És a klasszikus hosszú nyelves, flörtölős-pasizós módszer, gyönyörű.

Hát ezeket sikerült összeszámolnom. Remélem, ti is élveztétek azért, nekem nagy móka és egyben kihívás volt a hideg augusztusban ennyi önkéntest szerezni. Ezekkel a képekkel búcsúzzunk a nyártól, a fagyiárusoknak meg rövid szabadságot kívánok.

Disclaimer: az Olympus az Egy nap a városban hirdetője

süti beállítások módosítása