English

Egy nap a városban

A mi terveink alapján válik színesebbé egy budapesti lakótelep

szucsadam 2014 augusztus 18.

A tavalyi „I LOVE PANEL – Panellakás szépségverseny” pályázat sikerén felbuzdulva a FŐTÁV idén is hasonló kezdeményezésbe fog. Ezúttal Újpesten, az Elem utcában futó, föld feletti távhővezetéket díszítenek fel, nem is akárhogy.

A lakótelepek nem számítanak Budapest legszebb építészeti emlékeinek, mégis fontosak, hiszen a lakosság kábé egyharmada él ilyenekben, főként a második világháború után épült panellakásokban. Szerencsére egyre több helyen látjuk a városban, hogy ezeknek a helyeknek egyáltalán nem kell szürkének, lehangolónak lenniük, egy kis humorral, ötlettel és persze színekkel izgalmas, élhető falakat készíthetünk magunk köré.

A FŐTÁV pontosan ezt tűzte ki most célul, elmondásuk szerint színesebbé szeretnék varázsolni a lakótelepi köztereket. Az akció első állomása pedig Budapest, Újpest, Elem utca, azon belül is az említett távhővezeték.

pimp-my-pipe-tavvezetek-grafika-draft-v8.jpg

Hogy mivé válik végül a jelenleg csúnyácska terület, rajtunk áll: pályázatot hirdetnek, amin bárki nevezhet, és elkészítheti saját tervét a megvalósításra. A grafikusok nyilván előnyben vannak, de akárki megálmodhat egy jó tervet, amit aztán a közönségszavazáson az első ötven helyre szavazhatunk. Ekkor pedig egy szakmai zsűrin múlik az első három helyezett sorsa.

Ráadásul mindezt nyereményekért: az első helyezett egy MacBook Airt kap, a második és harmadik helyért egy iPhone 5C jár, a szavazók között pedig egy iPod nanót sorsolnak ki. Tisztára Apple-kompatibilis a játék.

Van itt tehát közösségi összefogás, aktivitás, kreativitás, városszínesítés, nyeremény, szóval nagyon szerethető lesz a FŐTÁV idei dobása is, úgy tűnik.

A játék menete a következő:

A Facebookon egy kifejezetten erre a célra létrehozott alkalmazáson keresztül lehet játszani. Profi grafikusok és lelkes csőszínesítők egyaránt regisztrálhatnak.

Az applikációban található rajzprogrammal lehet színesíteni a csövet, de aki profibb eszközökhöz nyúlna, nem akadály: saját szoftverrel készített alkotásokat is várnak, ezeket is fel lehet tölteni. A legjobb ötven alkotás a szakmai zsűri elé kerül, és a legjobbnak választott terv valósul meg.

Az első helyezett egy MacBook Airt kap, a szakmai zsűri a legkedveltebb 50 versenyzőből választja ki a 2. és 3. helyezettet is, akik egy-egy iPhone 5C (16GB) -t nyerhetnek, valamint a szavazók által legtöbb like-ot gyűjtő versenyzőt - különdíjasként - egy iPhone 5C (16GB) telefonnal díjazza a FŐTÁV. A szavazók között pedig kisorsolásra kerül egy iPod nano.

A nyertes pályaművet a Színes Város, az ország első legális köztérszínesítéssel és tűzfalfestéssel foglalkozó csoportja valósítja meg. A csoport tagjai mára már több mint 15 ezer négyzetméternyi felületet tettek színesebbé falfestményeikkel.

A pályaműveket (maximum 10 db/fő) augusztus 18. és szeptember 15. között lehet feltölteni. A jelentkezési feltételeket, a játék pontos menetét, valamint a sorsolás részleteit a facebook.com/fotavzrt oldalakon érhetitek el. Az alkalmazást itt éritek el.

Disclaimer: a FŐTÁV az Egy nap a városban hirdetője

süti beállítások módosítása