English

Egy nap a városban

Amikor a második rész jobb, mint az első - Black Cab

szucsadam 2014 augusztus 13.

Nem is olyan régen még vicceltünk azon, hogy az újgenerációs magyar gyorsétteremláncoknak csak nem sikerül magukból kinyögni a folytatást. Megnyitják az elsőt, ígérik a másodikat, de csak nem jön következő. Aztán mégis beindult a dolog, csak hagyni kellett kicsit érni a helyzetet: a BITE, a BRGR, a Zing, a Pizza Me és most már a Black Cab is többesszámban beszélhet magáról.

Az Uránia mellett nyitott a hely. Nézzétek.

P1220595.JPG

P1220607.JPG

P1220617.JPG

Aki volt már a Mester utcában - én viszonylag sokszor -, annak feltűnik, hogy ide kábé tízszer beférne az az egység. És ami ott még csak bizonytalan dizájnelem volt, itt jól kivitelezett, már-már kissé steril hangulat. Viszont remekül bántak a térrel, amitől sokkal nagyobbnak tűnik a hely, mint amekkora egyébként.

A hamburger ugyanaz: kézműves McDonald’s, remélem nem sértődnek meg rajta, hogy ezt mondom. A hamburgerhez el lehet indulni fentről, a terített asztalok és steak-ezők világából, ahogy a Ring is tette annak idején, és innen leereszkedni addig, ameddig csak kényelmes. Meg el lehet indulni lentről, a gyorséttermek ízei, állagai felől, azokat maximálisan feljavítva, tökéletesítve, jó hússal, spéci szószokkal, rendes zöldséggel, zsemlével.

És persze, a krumplival. Ha a Black Cabben esztek, mindenképp kérjetek krumplit. Nem csak kiegészítő elem, hanem része a helynek, sokáig válogatták a beszállítót, míg a megfelelő, hasábburgonyának valót kiválasztották. A minőség mondjuk változó elmondásuk szerint, de így is a legjobb, amit gyorsétteremben ettem. Három éve tartják magukat ehhez.

P1220637.JPG

P1220635.JPG

Van hónap ajánlata, ami jelenleg a dupla chedar sajtburger. Az alap kis burger, amiket a képen is láttok, 800 forint, ebből lehet nagyot kérni, normál duplát és óriás duplát, ez utóbbi már 1500 forint, de csak a bátrak álljanak neki a 30 dekás húspogácsának.

A lazac burger is jó, ha valaki nem szereti a marhát, bár én ilyesmivel nem szívesen játszom. A zseniális ízű halat a kellemetlentől csak néhány nap választja el, és ez a burger már épp a határon mozgott. Nem volt romlott, semmi ilyesmi, csak gyorsan megérzed, ha nem friss (ugyanez a tény a marhánál kifejezetten előnyös tud lenni).

P1220640.JPG

Az új hely több egy egyszerű ismétlésnél, sok apró meglepetést találunk. Itt van például a csapolt cider és a London Pride, egy tényleg lágy, és burger mellé tökéletesen csúszó ale. Ritkán iszom ale-t, de ezt bármikor.

P1220624.JPG

A hűtő tele van még ennél is jobb meglepetésekkel, angol sörökkel, üdítőkkel. A Fuller’s például nemrég kijött egy Black Cab elnevezésű sörrel, hát persze, hogy kapható itt. Mint ahogy az Iron Maiden-féle Trooper sör is, Bruce Dickinson ajánlásával.

P1220646.JPG

Ha nem vagy alkoholos kedvedben, ihatsz 100 százalékos sütőtöklevet meg sárgarépalevet:

P1220636.JPG

Saját fontot használnak a számhívórendszernél, a Black Cab felirat betűtípusát. Ilyenekre is figyelnek.

P1220597.JPG

A vécékben az a jó, hogy nincs rajtuk kilincs. Amikor bemész, az ujjaidat süllyeszted a nyílásba, amikor kijössz, lábbal vagy felsőtesttel lököd ki a rugót. Sokan utálják, amikor kézmosás után kilincshez kell nyúlni egy klotyóban, itt ilyen nincs. Sőt, a vendégtérben is van mosdócsap.

P1220616.JPG

A pultnál fogpiszkálóval kaphatsz egy mákszemnyi Psycho Extractot is.

P1220610.JPG

Ez egy kapszaicin-kivonat, 6,4 milliót kapott a Scoville skálán. Az azt jelenti, hogy a könnygáznál picit jobban üt, az 2 - 5,3 millió között mozog. Én nem próbáltam ki, mert a könnygáz sem a kedvencem, legyen szó akár gasztronómiáról vagy sportmérkőzésről. Egyszerűen nem az esetem.

Black Cab 2
Cím: 1088 Budapest, Rákóczi út 19.Nyitva: hétfőtől vasárnapig 11:00 - 23:45

süti beállítások módosítása