English

Egy nap a városban

Közben elkészült ám az Almássy tér is, most jól le is fotóztuk az egészet!

Magyarósi Csaba 2014 július 03.
Címkék: városkép

Tavaly júniusban írtam egy cikket arról, hogy szavazni lehet az Almássy tér felújításáról. Azóta tűkön ültünk, hogy az A, a B, a C vagy a D terv valósul meg, de nyugodtan hátradőlhetünk, mert egyik sem: ahogy a Madách térnél is módosultak az eredeti elképzelések, úgy itt is egy sokadik verzió épült meg végül, amit nevezhetünk persze az összes terv gangbang party-n megfogant szerelemgyerekének is: senki se tudja, ki az apa, de egy kicsit talán mind a négyen egyszerre.

DSC06282.JPG

Nem baj, mert nem lett rossz a végeredmény, egész jó kis közösségi teret sikerült létrehozni ebben az egyébként izgalmas városrészben. Körben mindenhol biciklitárolók vannak, a térkövek itt is borzalmasak, akár a Madáchon, csak máshogy, viszont a koszosodást aberrált hobbiként űző kényelmetlennek tűnő, de puha padok egész jók, ahogy a parlagon heverő sakktáblaasztalok is szimpatikusak. Már csak ki kéne rendelni hivatalból néhány közmunkást sakkozni, hogy minden megfeleljen a terveknek (remek módja lenne a belváros számára terhes hajléktalanok újrahasznosításának, ebből legalább tanulnának!).

DSC06297.JPG

DSC06294.JPG

DSC06292.JPG

És bár a füvet nem mostanában nyírták utoljára, meg itt-ott ki is kopott már, szép és nagy, szerethető a játszótér ami kábé tizenkét éven át nyújt szórakozást a gyerekeknek, annyira sokféle korosztálynak szóló játék van odabent, és bár a kutyafuttatóban nincs valami sok tereptárgy, azért jó, hogy legalább elkészült.

DSC06290.JPG

DSC06287.JPG

DSC06293.JPG

A szökőkút meg a helyiek szerint istenbizony működik reggeltől estig, csak néha kikapcsol. Sajnos mi pont akkor jártunk ott, amikor cigiszünetet tartott.

DSC06296.JPG

Összességében jó lett az Almássy tér, és kábé ugyanaz mondható el róla, mint a Madáchról: sokkal jobb, mint volt, bár ha már ennyi időt, energiát és pénzt áldoztak rá, egy kevés odafigyeléssel még jobb lehetett volna.

És akkor itt egy rakás kép a galériában:

 

süti beállítások módosítása