English

Egy nap a városban

Átadták a Madách teret, majdnem jó lett

Magyarósi Csaba 2014 július 01.
Címkék: városkép

Az már elég nagy eredmény, hogy városképbe illeszkedő, szóval úgy más az elmúlt évek felújításaihoz képest, hogy nem üt el azoktól rettenetesen.

Itt van például ez a biciklitároló:

DSC06304.JPG

Ami egyértelműen más, mint az új főutcában megszokott hurok:

Screen Shot 2014-07-01 at 11.57.31.png

De azért legalább apai ágon unokatestvérek, távoli rokonok, vagy minimum: lyuksógorok. Óriási előnye a Madách térinek a másikhoz képest, hogy bár csúnyább, hozzá tudod erősíteni a bringádat, ami a hurokról kevésbé mondható el. És kedves apróság, hogy bevonták gumival az tároló oldalát, hogy ne karcold össze vele azonnal a bringádat: kár, hogy csak a keret felső részét, ameddig Shaquille O’Neal bringáján kívül semmi sem ér fel.

DSC06305.JPG

Na de: a Madách tér egésze sem lett rossz, csak a részletek rettenetesek időnként. Oké, eleve nincs túlgondolva, de jók a zöld sávok, jó, hogy van tér az átmenő forgalomnak, jók a váratlan kiszögellések, még a kockafákat is szeretem, bár árulkodó, hogy ezeknek semmivel sem kisebb a koronájuk, mint a körútiaknak, pedig azoknak a tervek szerint már egy egybefüggő hasábot kéne alkotniuk: nem nőnek ezek sehova, csak önmagukba kereteződnek. De azért jók.

DSC06314.JPG

DSC06299.JPG

DSC06313.JPG

Viszont a burkolat valami fertelmes. Lehet, hogy csak nekem nincs építészeti humorom, de a mostaninál csak esztétikusabb vagy ötletesebb köveket lehetett volna lerakni: sokkal szebb a főutca fehér, elegáns burkolata, de még a körút K-lapjai is százszor szerethetőbbek, mint ez az ötlettelen, anyagában mocskosnak tűnő, vigasztalan izé:

DSC06307.JPG

DSC06300.JPG

Ahogy a Bite bódé is elhúzhatna máshová, akármennyire is nincs bajom a süteményeikkel, és ha már megy, vihetné magával a térburkolatot:

DSC06311.JPG

Ja, one more thing: valaki elmagyarázhatná az autósoknak, hogy mit jelent ez a titokzatos karika a tér bejáratánál (mondjuk elég hülye helyen van a tábla):

fotó_1.JPG

Ádám magasból készített fotóit itt tudjátok megnézni.

A cikk összes fotóját nagyban meg itt:

süti beállítások módosítása