English

Egy nap a városban

Hogyan lehet a bulinegyed közepén üres egy kocsma?

szucsadam 2014 május 29.

Már jó ideje foglalkoztat a dolog. A Kazinczy utca és a Gozsdu udvar között félúton van az Angyalképző Sörbár. Minden szempontból ideális a hely, a Kazinczyban ténfergő embertömegek, valamint a Gozsduban kígyózó emberhordák között, az átjáróban. A bejárat előtt egyetlen este átmegy egy komplett honfoglalásra alkalmas törzs, úgy kellene pörögni az üzletnek, hogy a tulajdonosok könnyesre röhögjék magukat a pénzszámolgatás közben. Minden este.

Ennek ellenére benézek kilenckor, és ezt látom:

P1210160.JPG

Mondhatnánk, hogy nyár van, a teraszon többen vannak, de nem igazán:

P1210157.JPG

A hely körül viszont minden asztal foglalt, a 400 - Kocka, és a Léhűtő - Zing előtti székekben úgy iszogatnak az emberek, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Mert az is.

P1210156_1.JPG

P1210159_1.JPG

P1210162_1.JPG

Pár napja megkérdeztem a pult mögött kissé unatkozó lányt, hogy szerinte ez miért van. Azt mondta, nem tudja, hétvégén azért többen vannak. Hétvégén, amikor már nincs több hely a járdaszegélyeken, és az ereszekről félkézen lógnak az emberek, akkor beülnek ide is, mondjuk érthető.

Tegyük hozzá, hogy a hely atmoszférája tényleg elég gáz. Nemcsak ez az álvagány ördög-az-emberben közhely, a gagyi lángnyelves matrica és a leopárdmintás ülőhely tántorít el engem, de valahogy az egész hely felfogása úgy, ahogy van kilóg a környék sallangoktól mentes felszabadultságából. Lehet mondani, hogy valakinek tetszik, de hát úgy tűnik, tényleg nem.

A sörbár egyébként az Ördög Kocsmák nevű lánc része, a tulajdonos legtöbb kocsmájában hasonló a dizájn és az üzenet. A Facebookon a legnépszerűbb hely ezek közül az Ördög Sarok (1476 lájk), az Angyalképző ehhez képest csak 173 lájkot tudott összehozni.

Szóval arra gondoltam, hogy titeket kérdezlek meg, ha már nem találtam sehol egy részletes elemzést erre a jelenségre: miért nem megy be ide senki? Hogy lehet, hogy a bulinegyed egyik legjobb fekvésű, viszonylag nagy befogadóképességű kocsmájában láthatóan megsavanyodik a sör a csapban?

süti beállítások módosítása