English

Egy nap a városban

Kolbász tölcsérben - Kolbice

Magyarósi Csaba 2014 április 30.
Címkék: gasztro

Hónapok óta be akarom már cserkészni ezt:

IMG_0469.JPG

Értitek, mint egy hülye, ezt üldöztem:

IMG_0471.JPG

Nem hittem el, hogy ilyen létezhet. És úgy tűnt, hogy tényleg nincs: akármikor mentem a Hold utcai piachoz, az vagy simán csak zárva volt, vagy átalakítás miatt volt zárva, de a bejáratnál közelebb nem jutottam a Kolbice nevű szörnyhöz.

IMG_0467.JPG

Kolbice. Kolbájsz. Mert kolbász, csak fagyiszerű elrendezésben.

Kolbász tölcsérben - Kolbájsz!

Őrületes.

De van néhány praktikus vonása is. Többféle tölcsérbe kérheted, magosba, simába, menet közben is tudod enni, szemben a hagyományos piaci kolbásszal, és úgy is kész van öt perc alatt, hogy előtted sütik meg a kolbászokat, amik közt akad magyar, meg bajor is.

IMG_0464.JPG

És amit a kezedbe nyomnak, az tökéletesen élvezhető. A kolbászok jók, akár a magyarokat, akár a bajort kóstolod, problémát talán csak az jelent, hogy a rátétek lelkesedés nélkül csorognak le a tölcsér aljára, így ott már sem pirított hagymát, sem a bajor káposztát, sem a sajtszószt nem találsz. Mondjuk sajtszószt ne kérj, az nem hiányzik belőle és a pirított hagyma sem nélkülözhetetlen, a káposzta viszont kötelező.

IMG_0473.JPG

És végső soron a saját műfajában egészen szórakoztató ez a kolbice, nem bírom ki, KOLBÁJSZ, majdnem tudod menet közben enni, ha nem zavar, hogy közben csupa szósz meg húsvagdalék lesz a kezed, majdnem kiad egy teljes ebédet és egy gyorséttermi menühöz képest sokkal fantáziadúsabb és szórakoztatóbb. Szóval ha arra jártok, próbáljátok ki.

Kolbice
Hold utca Vásárcsarnok
(egyéb helyszínek)
H-Cs: 11-15
P: 11-17
Szo: 11-14

süti beállítások módosítása