English

Egy nap a városban

Menő Budapesti lakás: hófehér, sok színnel

Magyarósi Csaba 2014 január 23.
Címkék: lakásbemutató

Margit és férje innen indultak, amikor megvették a lakást:

A végeredményt elnézve eszedbe sem jutna, hogy mi volt a kiindulási alap. Úgy minimalista, hogy közben nagyon színes, és hogy majdnem mindent a praktikumnak rendeltek alá. Pedig a hasonló belső terekben ez pont fordítva szokott működni, fotózni lehet, élni bennük már nehezebb. Mint egy dögös modell, aki csodásan fest a Vouge címlapján, otthon viszont egy hisztérikus Adolf Hitler, hosszú lábakkal, Photoshop nélkül.

Slusszpoén, hogy a fiatalos lakász nem egy huszonéves lány terveztette, hanem egy együtt 117 éves pár, akik úgy jellemzik magukat, hogy "már hosszabb ideje fiatalok". Alapvetően külföldön élnek, ez a 92 négyzetméteres budai lakás csak a második otthonuk, amit viszont az eddigi tapasztalataik alapján praktikusan rendeztek be.

Lássuk a sarokpontokat:

- sok a fehér, mert szeretik ezt a színt, de hogy kerüljék a steril hatást, rámentek a színes kiegészítőkre, textíliákra, növényekre. A padló valamivel sötétebb lett, és padlófűtést építettek be, hogy ha látványra mégis hidegnek tűnne a lakás, érzetre semmiképp se legyen az. Összességében azt mondják, hogy ezeknek az arányoknak köszönhetik, hogy mindig vidáman, örömmel ébrednek fel a budai lakásban.

3.JPG

4_2.JPG

- az előszobából nyíló kicsi dolgozószobát csak a négyszárnyú harmonikaajtó választja el a közös tértől, ami rendszerint nyitva van, hogy még tágasabb legyen az előszoba.

DSC00191.JPG

17.JPG

- imádnak főzni, ezért a konyhát mindennel felszerelték, egyebek közt egy extra erős szagelszívóval is, hogy kényelmesen tudjanak vacsorázni a barátaikkal a nappalival közös térben.

DSC00045.JPG

DSC00179.JPG

DSC00120.JPG

- a nagy kedvenc az intim tér, a háló-fürdő-egység. Nem akarták elrejteni a kétszemélyes kádat, ezért berakták a hálóba, ami egészen új funkciót adott a térnek, igazi relaxációs blokk jött létre. A kád mögött hatalmas, de szinte láthatatlan fehér szekrény van, ami rengeteg cuccot elnyel, de az egész lakás tele van észrevehetetlen tárolókkal.

DSC00095.JPG

DSC00111.JPG

DSC00094.JPG

A lakást ebben a formában könnyű tisztán tartani, levegős, jókedvű, praktikus, alaposan hangszigetelt, hogy meglegyen az intimitás, ráadásul az egész világon imádják, díjakat nyernek vele, brazil, libanoni, kínai lapok írnak róluk. Most meg eladják, amúgy.

Ha neked is menő lakásod van, alig várjuk, hogy a sorozatunkban bemutathassuk. Küldj levelet erre a mailcímre, és felvesszük veled a kapcsolatot.

süti beállítások módosítása