English

Egy nap a városban

Mindjárt kész a Ferenciek tere

Magyarósi Csaba 2014 január 03.
Címkék: városkép

Itt találkozik a két, már korábban felújított útszakasz, a tér felújítása után megszakítások nélkül tudsz díszburkolaton elsétálni a Ráday utca elejétől egészen a Szabadság térig. Ami azért egy jó három kilométeres útszakasz, negyvenperces séta, ráadásul a Kálvintól a Szabadság térig még az arculat is egységes, amire korábban alig volt példa Budapesten. És ez jó hír. Főleg, hogy szerethető ez az arculat.

P1240418.JPG

A lendület csak a Ferenciek terénél tört meg, ahol le kellett menni a föld alá, át a nyomasztó aluljárón, aminek ugye most vége, az autós y-elágazást megszüntették, felszínre hozták a forgalmat és nemsokára egy zebrán is át tudsz sétálni a Kossuth Lajos utcán, ami tényleg nagy előrelépés. Igazán boldogok persze akkor lennénk, ha sikerült volna menedzselni a felszíni autópályát is, több zölddel, villamossal, amire a BKK rá is feszült, de az autózást támogató városvezetés leszavazta az ötletet. Minek építenénk 21. századi belvárost, ha elkövethetjük újra a hetvenes-nyolcvanas évek baklövéseit, nem igaz?

A lényeg, hogy a felszín alatt megtörténtek az előkészületek, így elvileg ha megszületik a jó döntés, nem lesz már akkora meló visszahozni a Kossuth Lajos utcára a villamost, a felszínt meg nemsokára átadják, a legtöbb helyszínen már az utolsó simításokat végzik. Még egy díszkő ide, még egy burkolati elem oda, és végre átvehetjük az Európai Unió pénzéből megújult közteret. Jó lesz.

Így állunk néhány hónappal a hivatalos átadás előtt:

 

süti beállítások módosítása