English

Egy nap a városban

Egy titkos sziget a nyüzsgés közepén - Goamama

szucsadam 2013 szeptember 16.
Címkék: nomád

A blog indulásakor volt egy sorozatunk, amiben a legjobb budapesti munkahelyeket kerestük digitális városi nomádoknak. Munkahely-hajléktalan naplopóknak, na. A probléma a saját életünkből adódott, hiszen számunkra a munkavégzéshez csak egy konnektor kell és internetkapcsolat. Nem mindegy azonban, ha közben

1. lefagy a lábunk
2. idegesítő zene szól, hangosan
3. köhécseléssel jelzik, hogy fogyasztani kellene
4. ebédmenüs időben rámerik a levest a laptopra
5. rossz a kávé

Satöbbi.

Lassan kialakultak a törzshelyeink Csabával, így keresés híján a sorozat is elálmosodott. Most viszont megtaláltam az új kedvencemet. A Goamama Cafét:

P1170519_1.JPG

Ezt a Király utcában találjátok, egy dizájn/bútorbolt mellett (pontosabban ezzel összeköttetésben). Maga az üzlet is megérne egy külön tanulmányt, nézzétek csak a kirakatot:

P1170517.JPG

A kávézó bejárata mögött pedig egy csendes szigetre találunk:

P1170506.JPG

Ez a csend pedig eléggé meglepő ezen a környéken, a délutáni-esti nyüzsgés kellős közepén. Ahogy belépünk ide, úgy érezzük, lassabban kezd el folyni az ereinkben a vér. Lassított felvétellel körbepásztázzuk a termet, és egyszerre két remek dolgozóasztalt is meglátunk, saját konnektorral. Még egyszer mondom: saját konnektorral.

Az egyiket leghátul, egy sor iskolapad előtt, egy dinoszauruszokra méretezett olvasólámpa alatt találjuk. Csendes félhomály, ismeretszerzésre inspiráló lámpa.

P1170505.JPG

A másik kedvencem az ablak előtti izé. Ha itt üldögélsz, egyfolytában mozizhatsz, amikor épp nem a monitorra bámulsz. A legkülönfélébb alakok mennek el az üveg előtt, mókás, részeg, bizarr, részeg, menő vagy éppen részeg alakok. Zseniális.

P1170510.JPG

P1170513.JPG

A kávé remek, 390 forint a cortado, úgy emlékszem, legfeljebb. Van répatorta, meg mákos-szilvalekváros. Meg sütik, kalács, rongyoskifli. És persze wifi-elérés!

Hétkor zár, ahogy a rendes munkahelyek.

De ha nekem odamegyek legközelebb, és tele lesz, nem árulom el nektek többé a titkos helyeket!

Goamama Café
Cím: Budapest, VII., Király utca 21.
Nyitva: H-P 09:00 - 19:00 SZ 09:00 - 14:00
Tel.: (1) 352 8449

süti beállítások módosítása