English

Egy nap a városban

Jó kínai a belvárosban: Momotaro ramen

Magyarósi Csaba 2013 szeptember 02.
Címkék: gasztro

Ínséges idők ezek most Budapesten, mert a két legjobb kínaiból épp egy sincs nyitva. Jó lenne tudni, hogy milyen logika mentén zárta be EGYSZERRE mindkét éttermét Wang, hogy aztán az egyiket úgy is hagyja, a másikat felújítsa, és valahol nyisson egy harmadikat. Végül tehát megint két étterme lesz, de addig meg egy sincs, szóval aki rendes kínaira vágyik, annak érdemes alternatívát keresnie.

Ott a Taiwan, és ott van a Momotaro ramen is, ami annyira nem új, hogy tulajdonképpen már régi, de itt a lehetőség, hogy végre írjunk róla.

Akik régen jártak már itt, talán meglepődnek, hogy már nem a kicsempézett apró kis lukban üzemel az étterem, hanem átköltözött a szomszédos Nimródba, de a tulajdonosok nem vacakoltak azzal, hogy névtáblát cseréljenek, vagy hogy leszedjék a szarvasagancsot a falról. Esküszöm ilyen eklektikusan ronda kínai étteremben még nem jártam, pedig a mezőny szédítően erős.

P1230772.JPG

P1230763.JPG

Oké, na de a kaja: az alapvetően kínai, de majdnem ennyire japán étteremben friss alapanyagokból készíti egy lelkes és értő csapat a távol-keleti kajákat, és a legjobb bizonyíték arra, hogy értenek a dolgukhoz a rendszeres telt ház. Pedig a Momotaro Ramen egyáltalán nem olcsó, inkább csak megfizethető, két fogás kábé háromezerbe kerül, amivel magasan az átlagos kínaiak árak fölé lőnek, igaz, egy ramen 1100-1300 forint, és az is simán eltelít néhány órára. De ahogy írtam, az ár senkit sem rettent el, és ami még ennél is jobb hír: nagyon sok az ázsiai vendég, ami a legbiztosabb jele annak, hogy jó helyen járunk.

A rendelésfelvétel gyors, az étel hamar, de nem gyanúsan hamar érkezik, persze momotaro rament kértem, ami egy nagy tál leves tésztával, káposztával, tojással meg sertéshússal. Úgy értem, NAGY:

P1230765.JPG

P1230768.JPG

És persze jó is. A káposzta friss, tésztából bőven jutott bele, a sertéshús felejthető, viszont ezek így együtt nemcsak tartalmas, de szórakoztató elegyet is alkotnak: sokkal jobban esik ettől eltelni, mint néhány hagyományos ebédmenütől. Főleg, ha nem viszed túlzásba a ramenezést, de vagy tízféle levesből választhatsz, szóval sok idő telik majd el, amíg ráunsz.

És mindezt 1150 forintért, szóval ha nem is olcsó az étterem, de nem is drága: mindenképp próbáld ki.

Momotaro Ramen
Budapest, Széchenyi utca 16, de a bejárat tökre a Nádor utca felől van
K-V: 11-22:30

süti beállítások módosítása