English

Egy nap a városban

Budapest a világ második legromantikusabb városa

szucsadam 2013 február 15.

Tegnap valószínűleg kiverte a biztosítékot az egy négyzetméterre eső csókok száma a világban, de legalábbis a Valentin-napot ünneplő részén biztosan. Itthon megoszlanak a vélemények arról, hogy kell-e nekünk egy ilyen, erre én azt mondom, hogy a virág jó, a csók jó, a romantika jó. Budapest pedig egy izgalmas, helyenként pedig kifejezetten romantikus város, és ha eddig nem lett volna hivatalos ez az állítás, mától az: a Foursquare használói szerint Rómánál és Párizsnál is ideálisabb hely a szerelmeseknek.

A Foursquare és a Spotistic ugyanis világméretű felmérést készített arról, hogy mely helyszíneket tartják világszerte a legromantikusabb helyszínnek, és kijött néhány meglepő adat, nézzétek:

Valentines_Stats.png

Például a leginkább ajánlott romantikus helyek közül hét az Egyesült Államokban van, és noha a második helyen az Eiffel torony végzett, Párizs nincs a legromantikusabb tíz városban sem. Budapest viszont igen: Rómát megelőzve a második, csak az ékszerdoboz Prága romantikusabb város nálunk.

A legromantikusabb helyszíntípusok listáját magasan vezetik az olasz éttermek, és különös módon a kaszinók is előkelő helyezést szereztek: a tíz legtöbb becsekkolt romantikus hely közül hatban lehet pénzt nyerni.

Tehát az ideális helyszín egy prágai vagy budapesti olasz étterem, ahol egyébként a felső szint tele van játékgépekkel. Eléggé leszűkült a kör.

Viszont most ti jöttök: hol ünnepeltetek tegnap a világ második legromantikusabb városában? És egyébként mi szerintetek az ideális helyszín a városban? A Halászbástya-féle "rálátok a város fényeire" típusú kézfogás? A pesti "pislákoló fényben éneklő Diana Krall" típusú jazz-pince? Esetleg az Onyx-hoz hasonló éttermek barokkos-eklektikus fényűzése?

Vagy tényleg nincs jobb egy közös pizzánál?

Köszönjük a tippet Dánielnek

süti beállítások módosítása