English

Egy nap a városban

2 Spaghi: az olasz olasz

Magyarósi Csaba 2012 december 14.
Címkék: gasztro

Nyár közepe óta nézegetem ezt a helyet a Gozsdu udvarban, aztán múlt héten váratlanul nagyon megéheztem és beugrottam hozzájuk egy tésztára.

Amit tudtam: egy kicsi olasz étteremről van szó, ahol házi tésztákat, meg az azokból főzött készételeket árulják. Amit nem tudtam: bent mindenki olasz. Nemcsak a teljes személyzet, de még a vendégek is, beléptem az étterembe, és nem hallottam több magyar szót, csak egy rakás csáót, meg bellát, meg csupa olyat, amit a kétszavas olasz szókincsemmel nem tudtam értelmezni.

P1210001.JPG

Éppen ezért nehezen tudtam a kiszolgálóval közösen megfejteni azt is, hogy milyen ételt tervezek rendelni. Aztán kiderült, hogy ez egy sütőtökkel töltött tészta mindenféle fűszerekkel, meg egy rakás fokhagymás olívaolajjal nyakon öntve, parmezánnal gazdagon megszórva.

P1210004.JPG

P1210002.JPG

A sütőtököt mondjuk pont utálom, de innen szép nyerni, ráadásul a közös nyelv híján nagy nehezen elért alku-közeli állapotból már nem volt kedvem visszatérni a helóig és nulláról elindulni egy másik kaja irányába. Szóval kikértem a tésztát és elkezdtem enni.

P1200998.JPG

P1200997.JPG

Tök jó volt. A sütőtököt természetesen nem lehetett kiérezni belőle, pontosabban nem magában, csak egységbe foglalva a többi összetevővel. A tészta valami remek. Biztos befolyásol a tudat, hogy a szomszéd szobában gyúrják, amit le sem tudnának tagadni az olaszul kiabáló, dudorászó, röhögő dolgozók, de ha a semmi közepén rakták volna elém ezt az ebédet, akkor is frissnek, ruganyosnak, remeknek találtam volna az alapanyagot.

Jó a koncepció, jók az arányok, jó a hely hangulata és jó az ára is: a napi két fogásból az egyik 980 forintba, a másik 1200 forintba kerül, ami ezen a környéken ezért a minőségért egyáltalán nem sok, persze nem is kevés. Rendben van. Főleg, hogy az ebédtől simán jól tudsz lakni, a tészta után már nem érzel legyőzhetetlen vágyat a további kajálásra. Sőt, egy időre el is megy tőle a kedved, és nem a sütőtök miatt, hanem mert úgy eltelsz.

A 2 Spaghi teljesen jó hely, ami a személyzet és a vendégkör miatt atmoszférában is erős, szóval: Ajánlott.

2 Spaghi
Budapest 1075, Király Utca 13, (Gozsdu-udvar)

süti beállítások módosítása