English

Egy nap a városban

Egy nap a városban - 2 év, 2 design, 100 hely, 20 ezer like

Kezdjük a nagy bejelentéssel: Két éves az Egy nap a városban blog és összejött a húszerer ezer like a facebookos oldalunkon.

Folytassuk egy kiegészítéssel: valójában néhány héttel korábban volt az évforduló és ezer like-kal már túl vagyunk a húszezren, de kerekítve nagyjából az a helyzet, amit írtunk.

Nem remek?

Szülinapoknál úgy szokás, hogy ajándékot kap az ünnepelt, akik ebben az esetben ti vagytok, meg a blog. Lássuk, mit adunk a blognak.

Először is koccintunk az egészségére:

P1080935.JPG

Aztán adunk neki egy új ruhát (Isten éltessen!)

Nem különbözik nagyon az előzőtől, de most már van logónk, vannak finomítások, menüpontok, hogy átláthatóbb, megkülönböztethetőbb, szerethetőbb legyen az oldal, amit Erdős Péter reszelt nekünk ilyen szépre. Remek volt vele dolgozni, a többi munkáját, grafikáit itt tudjátok megnézni. Érdemes.

De nem állunk itt meg: adunk egy térképet is, ami már közös ajándék nektek és a blognak. Az elmúlt két évben nyolcszáz posztot írtunk Budapest szerethető arcáról, ezekre közel hétmillió kattintás érkezett, ideje volt rendszerbe szedni mindazt, amit eddig tapasztaltunk. Kedvenc ebédmenüs helyeinket, azokat, ahol jókat lehet reggelizni, hamburgerezni, gyrosozni, fagyizni, szerethető randihelyszíneket, épületeket, lépcsőházakat, közterületeket. Egyszóval mindazt, ami miatt szerintünk Budapest egy szuper város. A száz kedvenccel kezdünk:


Best of Egy nap a városban nagyobb térképen való megjelenítése

Szeretettel készítettük, használjátok örömmel. A térképet ezentúl folyton bővíteni fogjuk és berakjuk a Rólunk-menüpontba is, hogy bármikor elérhető legyen, ha egy jó helyszínt kerestek Budapesten. Ja, mert hogy már van Rólunk-menüpont.

És a harmadik ajándék, ez már csak nektek: kisorsolunk tíz jegyet az Egy nap a városban blog budapesti túrájára, amit épp a közelmúltban áramvonalasítottunk.

Az eddigi tapasztalatokat összegyűjtve ugyanis kiderült, hogy minden részvevő imádta a Tökéletes napot a városban, csak sokan elfáradtatok a végére. Éppen ezért lerövidítettük a túrát másfél órával, ennek megfelelően csökkentettük az árat is. Most már tehát 6990 forintért adjuk az evéssel, közlekedéssel, játékokkal, feladványokkal teletömött napot, ami a kéréseteknek megfelelően angolul és magyarul is elérhető lesz, felváltva. Szeptember 15-én az angol túra jön, majd szeptember 22-én a magyar, a nyertesek maguk dönthetik el, hogy melyiket választják.

És akkor lássuk, miről lesz szó.

Kezdünk reggel a BKK hajóján egy remek játékkal, végig a Dunán.

P1190587.JPG

Utána a játékot a Március 15-e téren és a Váci utcában fejezzük be.

DSC_0381.JPG

Ezután meglátogatjuk a Vásárcsarnokot, ahol nemcsak a város egyik legjobb hentesét és zöldségesét keressük fel, de még tanulunk is tőlük valamit az ételekről, játékos formában.

P1110794.JPG

A következő programpont Budapest rejtett, föld alatti világába kalauzol el titeket, ahol olyan élményekkel gazdagodtok, hogy magatok is meglepődtök (csak a magyar verzióban).

P1190669.JPG

Majd irány az ebéd, ahol különleges magyar halakat (angol verzió), vagy a város legjobb hamburgerét (magyar verzió) fogyasztjátok el, üdítővel, meg mindennel, ami kell.

Ezután beugrunk egy színházba, oda, ahol a Beugrót szokták felvenni, és rendezünk a színpadon egy szituációs játékot.

Játék után jönnek Budapest legjobb kekszei némi kávéval (csak a magyar verzióban).

P1060743.JPG

Végül marad egy rejtély, aminek a megfejtéséhez a város leghangulatosabb könyvesboltját kell felkeresnetek, hogy aztán egy fröccs mellett zárjátok a napot egy kevésbé ismert, de nagyon menő romkocsmában.

További részletek itt, időpontot nézni, jelentkezni meg itt tudtok.

A 6990 forintban minden költség benne van: közlekedés, ital, étel, belépők, minden. A magyar verzióban Budapest ismeretlen zugait fedezheted fel egy szakértő és szórakoztató túravezető segítségével, míg az angol túra során úgy javul a nyelvtudásod, hogy meg sem kell erőltetned magad.

Kétéves munkánk alatt ezekre a túrákra vagyunk a legbüszkébbek, ezért is döntöttünk úgy, hogy kisorsolunk köztetek tíz jegyet. Mindössze annyit kell tennetek, hogy like-oljátok ennek az írásnak a facebookos bejegyzését, ezzel jelzitek, hogy részt akartok venni a nyereményjátékon. A sorsolást egy véletlenszám-generátorral fogjuk elvégezni, 24 óra múlva.

süti beállítások módosítása