English

Egy nap a városban

A legjobb budapesti fagyi nyomában: Levendula

szucsadam 2012 július 03.
Címkék: gasztro fagyi

Felelevenítjük tavalyi fagyis sorozatunkat, egyrészt mert kétségtelenül itt a nyár, másrészt mert több új hely is nyílt, ahol igazi fagylaltkülönlegességeket árulnak, amik ügynökeink jelentései szerint jók, és érdemesek a próbára.

A blogon eddig tíz fagylaltot mutattunk be nektek (valójában többet kóstoltunk, de az átlagos tucattermékekről inkább nem írtunk), most pedig még adunk nektek egy rakás tippet. Ehhez kérjük a ti segítségeteket is, küldjétek levélben, kommentben a tippjeiteket, mi majd ezeket nyaljuk végig.

Idei első versenyzőnk a Levendula fagyizó, ami az Uránia mozi mellett kérlelhetetlenül lila színben pompázik. Plusz bicikli.

P1090743.JPG

Viszont a garázsnak is csenevész méretű helyiségben a kis űrtartalom ellenére nagyon kedves, otthonos hangulatot teremtettek néhány odaillő dísszel, növénnyel, vendégkönyvvel:

P1090745.JPG

P1090738.JPG

Na de lássuk a fagyit. Spaklival kenik bele a tölcsérbe az állítás szerint szőlőcukorral és (gyümölcsfagyik esetén) 40 százalékos gyümölcstartalommal készített fagyiadagot, ami méretre nem tűnik túl soknak első ránézésre. De mivel ugyanannyi ideig tart eltüntetni, mint a gombócos fagyit, arra következtetek, hogy ez talán csak optikai csalódás. A színből már első ránézésre teszünk egy bátortalan tippet arra vonatkozóan, hogy kellően tömény, jó élményben lesz részünk.

P1090741.JPG

És nyert. A mogyorós csoki igazi kakaóbomba, olyan, mintha egy jó minőségű csokitáblát felejtettünk volna a zsebünkben nyáron, ami egy különös csoda folytán mégis jéghideg maradt. Amikor a citromos levendula is bemászik a falatba, először kesernyés ízt érzünk, meg egy jó adag levendulát az orrunkban, aztán a csoki elmúlásával marad a levendula és a citrom, ami valami elképesztően üdítő, friss, virágos rétre emlékeztető, mégis visszafogott élményt adnak.

Kapható még az üzletben levendulás csokifagyi (mindkét levendulás fagyit külön ide készítik), de van még chianti vörösboros, gorgonzolás, gyömbéres és mákos fagyi is (ezeket még két helyen árulják Budapesten ugyanettől a gyártótól, nem sikerült megtudnom, pontosan hol).

P1090744.JPG

A fagyi ára 250 forint adagonként, a fent látható két kenéses, édes tölcséres megoldás 550 forint volt. Nem olcsó, de a különlegességeket kutatóknak megéri kipróbálni.

Ha meg akarod ismerni a legjobb fagyizókat, és Budapest szerethető arcát, akkor like-olj minket Facebookon, és süssön rád a Nap. Persze csak érzéssel.


A legjobb budapesti fagyi nyomában 2 nagyobb térképen való megjelenítése

 

süti beállítások módosítása