English

Egy nap a városban

Milyen egy igazi budapesti burger?

szucsadam 2012 június 19.

A Pántlika hamburgeréről korábban már volt szó, és noha a városligeti kiülős egység nem fért bele annak idején a nagy hamburger tesztünkbe, utólag Csaba érdekes tapasztalatokat szerzett. Konkrétan azt, hogy az ő receptje alapján készítik a húspogácsát, és ezt nem félnek jó időzítéssel bevallani.

A Pántlikába azóta is szívesen szervezek találkozókat, vagy ugrom be ide egy gyors kajálásra, mert egyrészt a Városliget hangulata zseniális nyáron, másrészt a hamburger is fejlődött a legutóbbi tesztünk óta, az én fejemben a Ring után a második legjobbként raktározódtak el az itteni burgerek.

Történt aztán múlt héten, hogy ide szerveztük meg a nagy bloggertalálkozónkat. Na jó, nem is annyira nagy, mert csak három oldal képviselői ültek egy asztalhoz, a Manzárd Café, az Urbanista és az Egy nap a városban bloggerei, hogy együtt egyenek-igyanak, és jobban megismerjék egymást. Mondanom sem kell, remekül éreztük magunkat, ilyen az, amikor a hasonló érdeklődésű emberek egymásra találnak.

601011_3310924374246_2089237023_n.jpg

Aki nem tudná, a Pántlikában a burgerek városokról vannak elnevezve, én általában az Athént favorizálom, de Laci (aki a fenti képen a kamera másik oldalán van) olyan bátor volt, hogy egy Budapest burgert rendelt, így bennem is feltört a lokálpatriotizmus. Ha másnak Budapest, én sem adhatom alább.

Elmondom, miért kellett bátorság a Budapest burger kirendeléséhez. Ezeket tartalmazza:

- érlelt marhahús és vesefaggyú keverékéből összeállított, fűszeres húspogácsa
- saláta, paradicsom

Eddig nincs semmi félelmetes. Nade:

- tükörtojás
- téliszalámi
- mackósajt
- kovászos uborka

EZ:

IMG_5496.JPG

Nehéz elképzelni, hogy ezek értelmes valamivé állnak össze, igaz? Pedig tökéletes lett az összhang, olyan alapanyagokból, amik egyáltalán nem szokványosak egy hamburgerbe. Emellett a  húspogácsa minősége kifogástalan, a ciabatta tészta kitűnő, ennek ellenére - főleg a többi alapanyag és a fűszerezés miatt - nem nevezném a gourmet burger mezőnybe, inkább létrehoznék egy új kategóriát neki: a hedonista burgert. Ebben a kategóriában a Pántlika abszolút győztes.

Öröm volt eltüntetni, és mostantól Athént a fejemben leváltja a magyar főváros a hamburgerek mikrovilágában is.

süti beállítások módosítása