English

Egy nap a városban

Budapest a legolcsóbb partiváros Európában

A TripAdvisor felmérést készített a világ nagyobb városairól, azt vizsgálva, hol kerül a legtöbb pénzbe eltölteni egy alkoholmámoros éjszakát. Megnézték, az egyes helyeken átlagosan mennyiért lehet hozzájutni ezekhez két főnek:

- egy éjszaka egy négycsillagos hotelben
- egy kétfogásos vacsora
- egy-egy koktél
- egy üveg bor
- egy négymérföldes, 6,5 kilométeres visszaút a hotelig taxival

A legdrágább város ebben a tekintetben London lett, ott 330 fontért, 122 ezer forintért lehet abszolválni egyetlen görbe estét. Oslo lett a második 320 fonttal (118 ezer forinttal). A tavalyi első helyezett Párizs most a negyedik helyen végzett, New York pedig csak a hatodik lett.

Budapest-2.jpg

De minket nem is ez érdekel, hanem a saját szereplésünk. Külön érdekes látni a magyar főváros helyezését, Budapest lett ugyanis a legolcsóbb város Európában, ahol a fenti partit le lehet zavarni, nálunk a külföldiek 123 fontból, 45 ezer forintból jutnak egy jó éjszakához. Hangsúlyozom: a TripAdvisor számításai szerint.

Ha hozzávesszük, milyen környezetben telik el ez az este, a best buy kategóriát is mindenképpen mi nyertük.

Az egy nap a városban blog túrái negyedennyiből megmutatják a turistáknak és a budapestieknek, hol a város legjobb arca. Az Egy tökéletes nap a városban résztvevői egy napra turistának érezhetik magukat, míg a legújabb, boros programunkra jelentkezők remek magyar borokat kóstolhatnak a legjobb és legérdekesebb budapesti helyszíneken.

süti beállítások módosítása