English

Egy nap a városban

Bezöldültek a kockafák

Magyarósi Csaba 2012 április 10.

Sokan anyáztátok a Kiskörút átalakítása után, még ha a túlnyomó többség örült is a nagy zöldfelületeknek, a szellemes megoldásoknak. A legtöbbeknél talán a kockafák verték ki a biztosítékot, volt, aki növénykínzással, más az alapvető ízlés elleni támadással magyarázta az ellenszenvét. Mi védtük a fákat, amíg lehetett, nekem tetszett a játékos formájuk, és végül is külföldön működik az ilyesmi, miért ne működhetne nálunk is? A miértre nem kaptunk választ, az viszont tény, hogy nyár végére a fák jelentős része vállalhatatlan állapotba került, sok közülük elszáradt, állítólag azért, mert túl későn ültették el őket. 

De legalább belátták, hogy baj van, és kihelyeztek egy táblát, amin jelezték, hogy ősszel kicserélik a beteg fákat egészségesekre. 

Nyílván a dzsúvás télben senkinek sem tűnt fel, hogy dolgoztak a srácok, de most, hogy itt a tavasz, látszik, hogy helyreállt a rend: mindegyik fa gyönyörű szépen zöldell, egyik sem tűnik betegnek. Nem tudom, hogy gyógyítás, vagy csere áll-e az eset mögött, lényeg, hogy a Kiskörút most úgy néz ki, ahogy a tervrajzokon megálmodták. Jó lenne, ha ezek a fák már bírnák a strapát, meg persze az is, ha idén sikerülne kevesebb szemetet elszórni a környéken, mint tavaly. 

IMG_0618.jpg

IMG_3178.jpg

IMG_0621.jpg

IMG_0623.jpg

IMG_3179.jpg

IMG_3175.jpg

IMG_0622.jpg

IMG_3180.jpg

IMG_0619.jpg

süti beállítások módosítása