English

Egy nap a városban

Újabb buszok érkeztek Budapestre

szucsadam 2012 január 09.
Címkék: bkv városkép

A BKK hírlevélben értesített minket, hogy 30 darab új autóbuszt vásároltak, amik az elöregedett Ikarusokat hivatottak leváltani. A Mercedes Benz Citaro O530 típusú járművek egyébként használtak - a BKV anyagi problémáival indokolják ezt a lépést -, átlag 550 ezer kilométert futottak. Egyenként 65 500 euróért vásárolta őket a főváros.

Idézet a közleményből:

A vételár a járművezetők és a műszaki szakemberek oktatásának költségei mellett 3 hónapos garanciavállalást is tartalmaz. Az alapvetően 2001-2003-as évjáratú, és többnyire Euro 2-es és Euro 3-as besorolású motorral rendelkező, ezidáig átlagosan 550 ezer km-t futott járművek fele Frankfurtból érkezett, míg a flotta másik fele jobbára német és osztrák városokban teljesített szolgálatot. A járművek lényegesen kevesebbet futottak, kedvezőbb környezetvédelmi besorolásúak, mint az öreg Ikarusok. Az alacsonypadlós járművek az esélyegyenlőség követelményeinek is megfelelnek és nehezen mozgó, mozgáskorlátozott, idős és babakocsival közlekedő utasainknak különösen kedvező lehet forgalomba állításuk.

Az autóbuszok forgalomba állítása csak a honosítás és az ahhoz szükséges átalakítások után várható. Az autóbuszokkal az észak-budai, jellemzően hegyvidéki autóbusz-vonalakon találkozhatnak majd utasaink 2012 tavaszától, tekintettel arra, hogy a járművek motorteljesítménye alkalmassá teszi őket a hegyi üzemre is.

· 1 trackback
süti beállítások módosítása