English

Egy nap a városban

Menő játszótér nyílt a Margit-szigeten

Magyarósi Csaba 2011 október 03.
Címkék: játszótér park

Múlt héten már írtam az elektromos busz kapcsán arról, hogy gyakran tekerek át a Margit-szigeten, így volt időm megfigyelni azt is, miként alakult a környék elmúlt hónapokban. Például alaposan kiélveztem, hogy végre megnyílt a biciklis sáv a Margit hídon, amin a várakozásokkal ellentétben tök jól elfér két bicikli egymással szemben.

Kevésbé látványos volt, de érdeklődéssel figyeltem a sziget északi csücskében, az Árpád híd közelében épülő játszóteret is. Vagyis nagy épülést nem láttam: néhány munkagép ugyan felforgatta a földet, de a tempó alapján jövő tavaszi átadóra számítottam. Aztán kihagytam két hetet, és váratlanul, minden átmenet vagy figyelmeztetés nélkül elkészült a park.

Az esetre egy új, kicsit pszichedelikus grafiti figyelmezteti a járókelőket, amit szintén a játszótér örömére fújtak fel a falra.

A park amúgy remekül sikerült. Sok a zöld, sok a játék és nagyon 2011-es az egész.

A lámpák például napelemekkel működnek, hogy ne terheljék a környezetet:

Van egy csomó játék puha homokon:

A jó csajok, csinos anyukák ledobják a cipőiket és mezítláb futkároznak a környéken:

Van kellemes, pihenős-pados rész:

Meg egy csomó információs tábla.

Ezek a környezettudatos gondolkozásra nevelik a gyerekeket. Kiderül például, hogy mik a fenntartható környezet alapelemei, hogyan védjük a talajt, a növényállományt, szó van fákról és állatokról. Az egész nagyon skandináv, mert tényleg az: a játszótér megépítését a Svéd nagykövetség, az Electrolux, az Ericsson, a Hags meg egy rakás skandináv cég támogatta.

Köszönjük, jól jött.

süti beállítások módosítása