English

Egy nap a városban

Lábunk között nőttek a fák sörözés közben

szucsadam 2011 augusztus 07.
Címkék: romkocsma

Egy Londonból hazalátogató, majd innen Németországba költöző barátommal kerestünk egy olyan helyet a belvárosban, ami passzol a hangulatunkhoz. Egészen véletlenül futottunk bele ebbe a kapualjba a Nagy Diófa utca 8-ban:

Bent pedig ezt láttuk:

Ez itt bizony egy romkocsma, összenőve egy romkerttel, legalábbis így reklámozzák a honlapon a külföldi turistáknak. A lényeg, hogy a hangulat tényleg óriási, ahogy a kiserdőben keresel magadnak asztalt, és hol a fák között beszűrődő napfény miatt tekingetsz felfelé, hol a lámpa fényét keresed, miközben fel-le mozog az ádámcsutkád a sörtől. Olyan, mintha az emberek olyan régóta innának itt, hogy kinőttek volna a lábuk alól a növényzet.

Közben beesteledett, ahogy szőttük a beszélgetés fonalát, egyre kevésbé emlékezve, miről is van szó tulajdonképpen.

A felső szinten diákszálló működik, a fiatalok papucsban, álmos szemekkel oldalognak le, ettől az egésznek lesz egy olyan fesztiválhangulata, amitől tényleg turistának érzed magad a saját városodban. Nem beszélve arról, hogy egyszerre ülsz a belvárosban és egy erdőben.

Sört igyatok, ha mentek, noha igen meglepő módon árulnak Szeremley Rizlinget is kimérve, a poharamban korántsem a bor ideális állapotával találkoztam. Ételt nem mertem kérni, miután megkérdeztem, milyen a konyha, és azt felelték: van hamburger. Szóval csak sört, de azt a leghangulatosabb kiülős helyen.

· 1 trackback
süti beállítások módosítása