English

Egy nap a városban

A nagy cheddar-rejtély

Magyarósi Csaba 2011 július 06.
Címkék: étel cserpes

Áprilisban telt be a pohár: a kedvenc sajtom hosszú kínszenvedés után kimúlt. A Cserpes cheddar az egyik legjobb hazai gyártású sajt volt vagy egy éven keresztül, aztán hirtelen csípős, túlságosan erős lett, majd váratlanul elvesztette minden ízét, jelentéktelenné vált. Írtam akkor egy posztot, amiben elbúcsúztam a sajttól, egyúttal sirattam a hazai élelmiszergyártást, ami még a meglévő értékeire sem képes vigyázni.

Aztán meglepő fordulat következett: levelet küldött Cserpes István, amiben elismerte a hibát, és azt azzal magyarázta, hogy túlságosan éretlen volt még a sajt, ezért nem volt íze. Felvetette, hogy a poszt nyomán jelzéseket raknak majd a cheddarokra, így a vásárló el tudja majd dönteni, hogy kell-e neki az, amit épp a kezébe nyom az árus: ha túl fiatal, vagy túl érett az ízlésének, az nemcsak a kibontás után derül majd ki. Ugyanakkor meg is hívott a kapuvári üzembe, hogy közelebbről is megismerkedjük a sajtkészítőkkel (akik boldogok), és hogy ki tudjuk választani, melyik volt az a cheddar, ami vagy egy éven át a kedvencem volt.

Ha már ott voltunk, megnéztük a díjnyertes túró rudi, a Trudi, és az ország egyik legjobb joghurtjának a készítését is.

Fontos elmondani, hogy a videó csak arról szól, amit láttunk. Nem próbáltuk ki a többi Cserpes sajtot a helyszínen, nem is állítjuk, hogy azok hibátlanok, hiszen nem kóstoltuk őket, de a cheddarral, pontosabban annak a jelzésével kapcsolatos változtatások mindenképp örömre adnak okot, főleg a körülmények miatt: kevés olyan cég van Magyarországon, amelyik odafigyelne a vásárlók véleményére, és az is biztos, hogy Cserpesék elszántak, ha a minőségről van szó. Legalábbis abból, amit láttunk, ezt a következtetést szűrtük le.

Meg egyáltalán, szimpatikus az egész sztori, szóval jó mulatást:

süti beállítások módosítása