English

Egy nap a városban

A legjobb reggeli Budapesten: Friss pékség

szucsadam 2011 június 14.
Címkék: reggeli

Folytatódik a város legjobb reggelizős helyeit felkutató sorozatunk, ezúttal egy pékséget látogattunk meg, ahová reggel beugorva, az ablaknál, egy pulthoz támaszkodva tömhetjük tele magunkat.

Sokszor elhangzik egyes olvasók részéről az adag, hogy nekik még egyetlen nálunk bemutatott adag sem lett volna elég, hát jelentem, a Keleti Pályaudvarhoz közel eső, Garay utcai Friss Pékség nekik készült. A hely arról híres ugyanis, hogy feltehetőleg itt árulják a város legnagyobb mogyorókrémes croissant-ját, ami ráadásul kimondottan jófajta. A méreteket jól mutatja a mögötte elhelyezett fél literes palack:

És nemcsak a méreteivel, de a benne elhelyezett mogyoró- és csokikrém mennyiségével is hódít, nem tudok elképzelni olyan embert, akinek ez ne lenne elég reggelire. Teszt jelleggel vásároltam még egy kisebb croissant-t, egy gombás kiflit és egy csavart tésztás, lekváros édességet, persze egy percig sem gondoltam komolyan, hogy helyben megeszem őket, többet ki akartam próbálni. Gondoltam, ameddig bírom.

A tészták állaga és íze is kifogástalan, egyik sem egy Bruce Lee, de az utcai harcosok között mindenképpen egy övért harcoló, kerületi bajnokokról beszélünk. Ami viszont figyelemreméltó, hogy ebből a minőségből degeszre ehetjük magunkat olcsón, nekem a fent felsorolt mennyiség harmadától már fájt a gyomrom, szóval csak óvatosan.

Az árak 150-200 forint körül mozognak, a fenti négy pékáruért és egy jeges teáért 1000 forintot fizettem.

Nem vagyunk tehát elfogultak, a legjobb reggelizős helyeket keresve a budapesti csúcséttermek és az eldugott kávéházak mellett a kivételes minőségű, apró pékségeket is szívesen felkutatjuk, ha indokolt. Ebben az esetben mindenképpen az volt.

Ha érdekelnek a színvonalas reggeliző helyek, vagy csak szeretnéd megtudni, hogy mit érdemes megnézni Budapesten, hova érdemes ellátogatni, csatlakozz a facebookos csoportunkhoz, ahonnan az Egy nap a városban minden fontos írásáról értesülsz.


Nagyobb térképre váltás

süti beállítások módosítása