English

Egy nap a városban

Cserpes válaszol: intézkednek sajtügyben

Magyarósi Csaba 2011 április 13.
Címkék: étel

Az Egy nap a városban blogon alapvetően Budapest szerethető arcáról írunk, és úgy tűnik, nálunk akkor is pozitív a sztorik kicsengése, ha véletlenül valami kellemetlen élményről számolunk be. Olyan történt velem ugyanis, amire nyolc évnyi újságírás és három évnyi bloggerkedés után sem számítottam, pedig láttam már néhány fura dolgot.

Hétfőn megírtam, hogy a korábbi kedvenc sajtom, a Cserpes cheddar az elmúlt évben egyre íztelenebb lett, és Ádám is hasonlókról tudott beszámolni. Azt hittem, egy tipikus magyar sztoriról van szó, amikor az érdektelenség miatt egy korábban kiváló minőségű termék a középszerbe süllyed. 

Aztán kiderült, hogy érdektelenségről nincs szó, sőt. Olyan levelet kaptam, amiben Cserpes István nemcsak elismerte a jelenséget, de rögtön előállt egy megoldási javaslattal is. Persze ebből még nem következik, hogy a kapuvári cheddar tényleg megint jó lesz, de minden esély megvan rá, mert a sajtkészítő a legfontosabb lépést megtette: odafigyelt a vásárlói visszajelzésre.

A levél remek kezdet, érdeklődve várom a folytatást. Cserpes István hozzájárulásával most ti is elolvashatjátok, miről van szó:

 

Tisztelt Magyarósi Csaba!

A kollégáimmal megkóstoltuk, elbíráltuk a raktárban levő sajtokat és megállapítottuk, hogy a jelenleg piacon levő Cheddar nagyon fiatal (2 hónapos).
A Cheddar sajt esetében nem mindegy, hogy az ember másfél, hat, vagy mondjuk 11-12 hónapos sajttal találkozik. Pontosan ez lehetett az oka annak, hogy az érett kissé csípős és pikantériával fűszerezett sajt esetében egy jó érett sajtot fogott ki.

Nekünk korábban nem jutott eszünkbe, viszont visszajelzésed alapján azt is elképzelhetőnek tartjuk, hogy különböző „idős” Cheddarokat áruljunk, így a jövőben választhatnál is, hogy érettebb, csípősebb vagy „fiatalabb” enyhébb aromájú sajtot szeretnél.

Éppen ezért ezúton szeretnénk meghívni üzemünkbe, ha szeretnél a sajtok különbözőségének mélyebb okaiba elmerülni, illetve megkóstolni különböző idős Cheddarokat és megmutatni nekünk, melyik az, amelyiket hiányoltad.

Ízlésben és biológiában párhuzamot vonni, vagy igazságot tenni ettől függetlenül nagyon nehéz. Amennyiben az üzem hibázott, természetesen nyitottak vagyunk a változtatásra, minden vélemény nagyon fontos számunka, és ennek megfelelően kárpótoljuk is azokat a vásárlókat, akik hibát, vagy minőségi problémát fedeznek fel a termékeinkben.

A lefotózott sajt penészedése sajnálatos, és elnézést kérünk érte, de azt tudnunk kell, hogy a sajttal mi történhetett a vásárlástól a fogyasztásig, (felbontás körülményeit is beleértve)

Végezetül szeretnék megnyugtatni mindenkit, hogy a termékek sikere és az értékesítet mennyiség növekvése ellenére semmit nem változott az akaratom és elképzelésem a termékek jó minősége iránt.

Tisztelettel.
Cserpes István és a sajtműhely dolgozói 

Kérek egy like-ot azoktól, akik szerint így néz ki az európai elintézési módja az ilyen eseteknek!

süti beállítások módosítása