English

Egy nap a városban

Mégis elkészül időre a Kiskörút?

Magyarósi Csaba 2011 február 24.

Múlt héten írtam arról, hogy őszintén meglepne, ha időben elkészülne a Kiskörút Astoria és Deák tér közti szakasza: állítólag április végén, alig két hónap múlva lesz az átadás, de február közepén még csak a Dohány utcáig sikerült kicserélni a díszburkolatot: ez a teljes, 600 száz méteres útszakaszból alig 150 méter, és ha az elmúlt fél évben csak ennyit sikerült haladni, nehéz elképzelni, hogy a maradék kettőben sor kerül a többire is.

Főleg, hogy ez csak a díszburkolat: hol van az aszfalt, hol vannak a fák, a villamossínek, az új kandeláberek, a köztéri elemek? Sehol?

Éppen hogy nem: bár még csak embrionális állapotban, de tegnap megtaláltam ezeket is. A Deák tér felőli rész például már kezd a tervekre emlékeztetni, az út mellett az új Főutcában megismert lámpák sorakoznak, ráadásul egy körülbelül százméteres szakaszon már aszfalt is került az anyaföldre:

Az Astoriához közel meg már ott vannak azok a kovácsoltvas(szerű) térelemek, amik gondolom a világítást szolgálják majd, vagy csak nagyon drágán nem lesz semmi hasznos funkciójuk:

Kemény hajrá lesz ez a végén, de ha ebben az ütemben haladnak, megtörténhet a csoda, és április végétől egy csodásan felújított belvárosban találhatjuk magunkat. Valami ilyesmiben:

süti beállítások módosítása