English

Egy nap a városban

Itt a magyar McDonald's

szucsadam 2010 december 16.

Tegnap a Gusto Burger & Cafe megnyitóján vettem részt, ahol a sajtó képviselőit és néhány hírességet láttak vendégül, hogy mondják meg a véleményüket a nyitás előtti napon. Összefoglalom azoknak, akik nem szeretnek sokat olvasni: a magyar gyorsétteremlánc első tagja a McDonald's minőségét hozza, ízvilágban is hasonlót sikerült alkotni, a húspogácsa pedig le is hagyja az ott megismert színvonalat.

A hely egyébként igen kellemes kialakítású, két szintes, minden szinten kiszolgáló pulttal. De ezt majd úgyis meglátja, aki akarja, lássuk az ételt, először is azt, mit állít magáról a gyorsétteremlánc:

December 16-án a Váci utca 27-ben nyit Magyarország első quality & local gyorséttermi hálózata. Grillen sütött, adalékanyag-mentes húsok, friss saláták, kézműves sütemények, kávéházi reggelik, villányi borok, csapolt sörök várják versenyképes árakon a vendégeket reggel 7-től hajnal 3-ig.

Fontos: egyáltalán nem gourmet burgert árul a Gusto Burger & Cafe, még ha a kommunikációból így is tűnhet először. Tegnap kipróbáltam néhány fogást, és noha a gourmet gyorsan áthúztam a fejemben, ami megmaradt, az sem feltétlenül kevés. Végre megszületett ugyanis a magyar McDonald's.

A 750 forintos Royal (igen, ez már majdnem a híres roájál with cheese) hamburgerrel kezdtem, ez alá a szint alá nem is szabad menni. Ebben gazdagon kapunk salátát, bacont, a húspogácsa minden oldalon kilóg a zsömléből, aminek az íze egészen elképesztő módon hasonlít a nagy gyorsétteremláncokban kaphatókra.

A sima hamburger elég szegényes, ugyanolyan unalommal toltam be, mint egy átlagos gyorséttermi kaját, ráadásul nem is festett túl jól:

A Royal már jobban nézett ki:

A krumpli, hiába van az írva a csomagolására, hogy No compromise, egytől nyolc centiig terjedő hosszban tartalmazott hasábszeleteket, egyébként nem volt ezzel sem nagy gond. A süti is rendben volt, picit unalmas, de ennél többet nem lehet elvárni.

Az árakról nem merek nyilatkozni, tegnap furcsa összegek voltak kiírva a táblára (az alap burgerre 250 forint, a kis üdítőre 150), de ez a tulajdonos szerint sem a végleges ártáblázat. Ma viszont már azt láthatjátok, aki arra jár, kommentelje be, végül hová pozícionáltak. Közben írtam az étteremnek, ha elküldik az árlistát, beteszem a posztba.

update: itt vannak az árak is. Csodálkoztam is a sima hamburger tegnapi árán, azért a kis mekis sajtburgernél azért kiadósabb volt. A Royal ára viszont lejjebb esett mára.

süti beállítások módosítása