English

Egy nap a városban

Gundel is lesz Ferihegyen

Magyarósi Csaba 2010 december 16.
Címkék: ferihegy

Most kaptam a közleményt, amiből kiderül, hogy pontosan milyen boltok lesznek az új ferihegyi váróban, amiről a közelmúltban alapos riport jelent meg a blogon.

Lássuk: az indulási szint központi részén egy Gundel kávézó lesz. Mellette 1400 négyzetméteren a Heinemann duty free üzletében tudjuk elkölteni megmaradt pénzünket. De lesz még itt pár világmárka boltja: Hugo Boss, Burberry, Longchamp és Ralph Lauren is nyílik, és természetesen jelent lesz a minden reptéren megtalálható Swarovski.

Külön magyar sarkot hoznak létre a hazai luxusmárkáknak, 250 négyzetméteren lesznek a magyar borok, szalámik, libamáj, paprika, meg még néhány Hungaricum, köztük a Herendi Porcelán Manufaktúra bemutatóterme és szalonja.

A galéria szinten lesznek az éttermek, a SkyCourtban ugyanúgy megtalálható lesz a távol-keleti kínálat, mint a görög vagy a hagyományos magyar konyha. A magyar repülőtéri kínálatban újdonságnak számít, hogy egyszerre két gyorsétterem is nyílik, egymás mellett küzd majd a vevőkért a Burger King és a Kentucky Fried Chicken.

A galéria szinten lesz még a magyar Leroy-lánc étterme és magyarországi premierként a francia Hippopotamus családi étterme..

Az új terminálépület a SkyCourt hivatalos megnyitója 2011. március 18-án, pénteken lesz, azt ezt követő hétvégén, március 19-én és 20-án pedig nyílt napok lesznek, amikor is bárki megtekintheti és bejárhatja a SkyCourtot. Ezt követően a repülőtéren működő hatóságok egy alapos biztonsági átvizsgálásnak vetik alá az épületet, hogy március 27-én már beléphessen az első utas.

A SkyCourt elég sikeres, negyed évvel a nyitás előtt az összes hely elkelt. 

süti beállítások módosítása