English

Egy nap a városban

A legjobb hamburger nyomában: Magic Burger

Magyarósi Csaba 2010 szeptember 28.
Címkék: hamburger

update: a Magic Burger elköltözött a XI. kerületbe. Az új helyről itt írtunk egy rövid véleményt.

Kiugrunk a belvárosból és egészen a Szentendrei útig, a lakóteleppel övezett többsávos autópályáig mentünk, hogy megtaláljuk a legjobb budapesti hamburgerest. Körülbelül itt (azóta elköltöztek, pontos cím lent):


View Magic Burger in a larger map

A Magic Burgernek városszerte jó híre van, köszönhetően annak, hogy a lakókocsis felépítés és a nem túl lelkesítő környezet ellenére is remek alapanyagokból készítik frissen a fogásokat.

Sokat elárul a helyről, hogy mindig sor áll előtte. Egészen pontosan két dolgot árul el: egyrészt, hogy a hely népszerű, másrészt, hogy a kiszolgálás nagyon lassú. Nem viccelek, legalább húsz perces várakozásra kell számítani, de ez az ára annak, hogy a húst frissen sütik, a sajtot, szalonnát, tojást csak a sütőlapon rakják a darált marhára, disznóra vagy csirkére, a hamburger összeállításáig minden a helyén pihen.

Húsz perc után már ehetjük is a burgert, átlagos étvágyúaknak legfeljebb a normál méretű dupla húsost ajánlom, kis adag krumplival és üdítővel, ez alig kerül többe 1400 forintnál, és tökéletesen jóllakunk vele. Van szuper méret is, de azt már csak Bud Spencer tudja egyben lenyomni a torkán (és ott a Szörny burger, ami már tényleg feszegeti a fizika határait).

Az eredmény kiváló: a hús fűszerezését ügyesen eltalálták, tetszik, ahogy ráolvasztják a reszelt sajtot a húspogácsára a sütőlapon, frissek a zöldségek és a zsemle is rendben van, bár utóbbiból jobban szeretem a kevésbé édeset. A krumplitól nem ájultam el, de baja nem volt.

A húsra öt pontot adok, a zsemlére hármat, a körítésnek szintén négy pont jár. Saját szósz megint nincs, vannak viszont spéci majonézek, mustárok, szóval egy pontot azért adok a Magicnek, a méretnek az opciós szuperburger miatt öt pontot, az árnak négy pontot szavazok meg. Összesen 22 pont a 30-ból, a Szentendrei úton kínált hamburger főleg alacsonyabb ára miatt jutott előnyhöz a Most! burgerével szemben, de egyébként mindkettő kiváló, és messze maga mögött hagyja a több helyen kínált ipari minőséget.

Magic Burger
1116 Budapest Alíz u. 8. / Barázda u. 40.

Ha tudni akarod, hol vannak a legjobb budapesti hamburgeresek, vagy hogy mit érdemes felkeresni, milyen programra érdemes elmenni a városban ahhoz, hogy jobban szeresd Budapestet, csatlakozz a facebookos csoporthoz, ahonnan minden új írásról értesülsz!

süti beállítások módosítása