English

Egy nap a városban

Már két elvarázsolt üzletben is vehetsz gyönyörű ajándékokat - Cinq Filles

szucsadam 2018 december 16.

Mi történik, ha a stílusáról jól ismert stylist, Szentgyörgyi Kata boltot nyit Paulay Ede utcában? Természetesen egy olyan bolt, aminek van stílusa, olyan termékekkel, amik csodaszépek.

Csodaszép ajándékok boltja.

A siker nem is maradt el. Kata ékszernek is felérő dobozkái, amiket a boltban mindenféle csokoládéval, dzsemmel, pezsgős gumicukorral, borral vagy mással tölt meg, olyan ünneppé teszik az ajándékozást, amire tényleg csak boldog békeidőkben lehetett példa.

Egészen pici dobozkák is vannak, meg egészen nagyok is. Rengeteg színben, a belevalók is számtalan formában kérhetőek. Lehet, hogy csak úgy beleszórja az ember a cukorkákat a kis dobozba, lehet, hogy egy elegánsan feliratozott és csomagolt zacskókban illeszti össze. Illetve az üzletben elő is készítenek nektek mindet az ottani HACCP műhelyben, csak bementek, körülbelül elmondjátok, mit szeretnétek, milyen áron, kiválasztjátok a kedvenc dobozotokat - nem lesz könnyű - és kész.

acs_1080_1.jpeg

dsc04867.JPG

Ja, még egy nagyon fontos dolog: a belevaló bonbonokat, cukorkákat meg is lehet kóstolni, a bolt közepén kirakott asztal roskadozik a jutalomfalatoktól. Ha arra jártok, próbáljátok ki bármelyik mandulát, vagy a nugátos falatokat, eszméletlen jók.

Szóval a siker: most már két helyen is találunk Cinq Filles (“szenk fíjj”) üzletet a városban, a Paulay mellett a New York Kávézó szomszédságában is nyitottak egy új helyet. Az Erzsébet körúti bolt ugyan kisebb, és nem is valószínű, hogy összefuthatunk ott Katával - általában a Paulay-n lévő üzletben van -, de örömteli látni, hogy a stílusos, luxusnak látszó, de mégis teljesen normális ajándékok egyre kevésbé lesznek kivételesek.

Szóval még van egy hét karácsonyig, a webshopból én már ilyenkor mindig félnék rendelni, biztosabb, ha lementek az üzletbe. Ott sokkal több lehetőség közül válogathattok, beszippanthattok egy igazi ajándékozós hangulatot, és amikor kiléptek a dobozokkal, olyan igazi százéves karácsonyi hangulatba jöttök.

Tavalyi írásunk a helyról itt olvasható

Cinq Filles
Cím: 1061 Budapest, Paulay Ede u. 44. és 1073 Budapest Erzsébet krt. 9-11.

Disclaimer: a Cinq Filles az Egy nap a városban blog hirdetője

süti beállítások módosítása