English

Egy nap a városban

A legjobb parti társasjátékok családoknak és baráti társaságoknak

szucsadam 2018 október 25.
Címkék: játék hirdető

A parti társasjáték egy külön kategória. Arról szól, hogy a maximális szórakozást nyújtsa, ne kelljen túlagyalni a szabályokat és a nyerést, és lehetőleg olyan tematika mentén haladjon, ami kompatibilis egy röhögős hangulattal.

Na, ez a legszörnyűbb definíció, amit valaha olvastam.

Szóval mókakacagás. A mostani válogatásban a korosztályok szerint növekvő sorrendben állítottuk a Reflexshopban kapható játékokat, az elsővel egészen fiatalok is remekül szórakoznak, míg az utolsót isten ments, hogy kézbe kaparintsák és kibontsák a gyerekek. Az felnőtt tartalom.

Boldog Lazac

Hát ezt a játékot videóban kell megmutatni:

Mint a hülyék, tényleg. Mindenki kap egy pakli kártyát, amiben négyféle figura látható:

dsc03465.JPG

Amelyik kártya legfelül van, az azon látható akciót kell kivitelezni egy másik játékossal. Az akció csak akkor kivitelezhető, ha mindkét játékosnak az a legfelső lapja.

És ha egyszerre négy ember akar egy másikkal valamit csinálni, az úgy néz ki, mint a fenti videó. Isteni szórakozás, tényleg két perc alatt lelazít bárkit, mi például csapatépítő túráinkra is bevezetünk kezdésnek egy lelazító lazacozást.

A játék elérhető itt.

Fánkfaló Fenevadak

A társas doboza már eleve ultracukker, és önálló játék lehet az egy-kétéveseknek, míg a többiek játszanak. A játék egyébként egy nagy pakli szörnyből és két dobókockából áll. Az egyik kockán számok, a másikon testrészek vannak.

Így ha egy ötöst és a kéz rajzot dobod ki, az azt jelent, hogy ÖT KÉZ.

dsc03449.JPG

Keresni kell ötkezűt az asztalra kicsapott lények között, és lecsapni rá.

dsc03450.JPG

Mindenki egyszer csaphat, minden kártyára csak egyvalaki csaphat, az így megszerzett kártyán lévő fánkok számát a játékos hozzáírja a pontjaihoz. Ha nincs az asztalon ötlábú lény, a középre kihelyezett “nincs az asztalon ilyen” gombot kell megnyomni, ekkor újabb tíz lénnyel bővűl az asztalon rémisztgető, Szörny Rt.-t idéző izék száma.

dsc03460.JPG

Ennyi a játék, gyorsmenetű, csapkodós, egymás előt ellopós, és eleve vicces az ilyen szerencsétlen, szem, láb, és kar nélküli szörnyek miatt:

dsc03461.JPG

A játék elérhető itt.

Kaméleon

Na, itt már el kell tölteni legalább két és fél percet a szabályok megtanulásával. Van egy rakás kártya, amiben mátrix-szerűen elrendezve láthatóak egy témakör képviselői. Például:

dsc03476.JPG

dsc03472.JPG

Van két dobókocka, minden kör úgy kezdődik, hogy dobunk.

dsc03484.JPG

A két dobókocka által mutatott koordinátákat egy dekódoló lappal átfordítjuk a tematikus kártya egyik pontjává. Például a filmek közül A Keresztapára.

dsc03486.JPG

A dekódoló lapot mindenkinek kiosztják, de az egyik kiosztott dekódoló lapon nincs semmi. Csak ez:

dsc03488.JPG

A kaméleon tehát nem tudja, amit mindenki más igen: hogy a filmek közül A Keresztapa lett kidobva, hiszen nincs dekódoló lapja. Így ő továbbra is tizenhat filmet lát maga előtt, de nagyon megpróbál úgy tenni, mintha tökéletesen tisztában lenne a dolgokkal. A célja ugyanis az elrejtőzés, ahogy itt az egyik játékosnak már a szemüvegválasztással sikerült:

dsc03495.JPG

Mindenki mond egy jellemző szót a filmről. Például: gyilkolós. Ezzel egyértelműen meg kell mutatnia a többieknek, hogy ő nem kaméleon, - mert a Bakterházban legfeljebb Sanyi esett el ugye, végkimerülésben -, de nem szabad a kaméleonnak sem segítséget nyújtani, hogy rájöjjön, melyik filmről van szó. Viszont egyre szűkül a kör.

Oké, de mi van, ha kaméleonként te vagy az első, és nem szűkül a kör? Hát az szívás: blöffölj valamit, és reméld, hogy a többiek nem néznek rád furán, amikor a Mátrixra mondjuk azt mondod, vintage. (Vagy mégis az? Meg tudod védeni az álláspontodat?)

Miután mindenki mondott egy szót, a végén megtanácskozzák az asztalnál, ki lehet a kaméleon. Ha a kaméleont megtaláljuk, mindenki kap pontot, ha a kaméleon elmenekül, ő kap pontot. Ha a kaméleont leleplezik, mégis rájön a film címére, akkor is megmenekül.

Nagyon élvezetes játék, kaméleonként elhinteni a kétség magvait a társaságban (én egyszer úgy kerültem ki a gyanú alól, hogy megvédtem az egyik csapattársat, hogy ő nem lehet kaméleon, hehe), megfejtőként pedig rájönni, ki sumákol az asztalnál.

A játék itt elérhető.

Fekete Történetek

Ezek a mini horrorsztorik is kártyákon szerepelnek. Az egyik oldalon egy rajz, a sztori rövid összefoglalásával. A másik oldalon a történet hosszú kifejtése. Egyet megmutatok, ha nem akarsz spoilert, ne olvasd el. Itt a kártya mindenki által látható oldala:

dsc03507.JPG

És itt a másik oldal, amit csak a válaszoló lát:

dsc03512.JPG

A többiek korlátlan mennyiségű keresztkérdést zúdítanak a kártya birtokosára, bárki bármennyit kérdezhet. A cél, hogy jöjjünk rá a sötét történetben a gyilkosok, öngyilkosok motivációira, és a gyilkosság és más rémségek körülményeire. Elég gyomorforgató sztorik vannak.

A folytatás a Megtörtént Esetek. Itt a kifejtett sztori is hosszabb, valamint tovább mélyíti a viszolygásunkat, hogy ezek valóban meg is történtek.

A játék itt elérhető.

WTF?

Ez a korábban már sokak által ismert, családbarát Allűr felnőtt verziója. Az asztaltársaságból egy kérdező és egy válaszadó játszik egy körben, a többiek megpróbálják elcsenni a válaszadó kártyáit, kihívással. Ha úgy érzik, nem helyes a válasz, elkérik. Erre ugye azért van óriási sanszuk, mert nagyon gyorsan kell válaszolni, a homokóra pergésével harcolva, és a kérdések azért vezetik az elmét rendesen:

FELNŐTT TARTALOM!

dsc03614.JPG

dsc03612.JPG

Nem egzakt játék, hiszen nincsenek hivatalosan jó válaszok a dobozban. Minden válasz jó “Mi lett nagy és vastag a mesében?” kérdésre, mindaddig, amíg valaki hihetőbbet nem mond. Az asztaltársaságnak kell eldöntenie, melyik válasz a hiteles, vagyis ez nagyon is 2018-kompatibilis játék. A fake news-nak itt nincs tétje, hacsak az nem, hogy azért másnap előfordulhat, hogy a fejünket fogjuk, miket is árultunk el magunkról.

Ugyanis nem csak kifelé mutató kérdések vannak, hanem a társaság szokásait is kitárgyalják. Vagy meg kell ölelni lesajnálóan azt, aki legkevésbé valószínűen tudna eljuttatni a csúcsra. Hű, azért itt sértődések is lehetnek, kisebbségi komplexumosak elől zárjuk el a késeket.

Ezt a játékot még nem tudtam kipróbálni, ugyanis ide tényleg bevállalós, és régi barátok kellenek. Akik már játszottak vele, azt mondták, félelmetesen jó.

A játék itt elérhető.

Disclaimer: a Reflexshop az Egy nap a városban partnere

Korábbi posztok a Hónap Játékában:

A hónap játéka - Metal Earth R2-D2 és C-3PO
A hónap játéka - KLANK
A hónap játéka - Összeszerelni egy igazi tekerőlantot!
A hónap játéka - A Tiltott Sziget és Tiltott Sivatag
A hónap játéka - A Mars terraformálása
A hónap játéka - Twin-It
Nyári játékok
Csajos társasjátékok