English

Egy nap a városban

Jótékony jópizza: ha tudtok egy jó helyet neki, ne hallgassátok el

szucsadam 2018 június 05.
Címkék: gasztro pizza

Nyitott tavaly egy elég jó pizzás a Szent István park mellett. Hatalmas pizzákat sütnek, jókedvűeket, masszívan megrakva mindenféle finom feltéttel. A sütés nem fatüzelésű kemencében történik, a tészta nem tökéletes, de jó - pizzához való, olasz - lisztből készül, a középmezőny tetején van, a feltéteknél viszont helyrehozzák ezt a hátrányt.

De nagyon. A négysajtos pizza a feltétekkel együtt egy hedonista kiáltvány volt.

dsc07140.JPG

dsc07137.JPG

A termékek ára nem volt szempont: azt mondták, hónapokig kóstolgatták, melyik ricotta ízlik a legjobban, melyik szalámi nem túl sós a tészta mellé, és azt vették meg, amelyik a legjobb volt. A szósz minden nap frissen készül, legalább kétszer, kétszer dagasztanak tésztát, nincs tartósítószer, minden reggel friss alapanyagokkal indulnak neki.

A bazsalikomot például frissen vágják a pizzáikra, a bolt előtt található cserepes növényekről.

Szeletelő, tehát óriási pizzák készülnek, szeletekre vágva, nem kell egészet kérni. Mindez a Szent István Park mellett, akik tehát errefelé járnak, feltétlenül ajánlott a kipróbálás.

dsc07144.JPG

dsc07142.JPG

(A képek még télen készültek)

Viszont a hely tulajdonosai hozzánk fordultak, mint a Város Hőse program elindítóihoz, hogy segítsünk nekik találni egy helyet, ahová a nap végén a maradék pizzákat, és esetleg még egy plusz sütési adagot elvihetnének. Szeretnének segíteni olyanoknak, akiknek szüksége van rá, de nyilván a Szent István Park mellett nem adja magát egy evidens, megfelelő helyszín.

Tehát ha ti tudtok olyan helyről, családokról, intézményről, ami közel van a pizzázóhoz, és jól jönne naponta minimum egy hatalmas pizza, akkor feltétlenül szóljatok.

De tényleg, tippeket kérünk, akár kommentben, akár az email-címünkön, az info kukac egynapavarosban.hu-n.

Ígykerek
Cím: 1137 Budapest Szent István Park 26.