English

Egy nap a városban

A hónap játéka - Metal Earth R2-D2 és C-3PO

szucsadam 2018 április 12.
Címkék: játék hirdető

A hónap játéka rovatunkban ismételten egyszemélyes példányt ajánlunk, abból az egyszerű okból, hogy ezek a makettek

rohadt jól néznek ki.

ke_pernyo_foto_2018-04-11_16_42_39.png

De tényleg, imádom a Metal Earth cuccait, a ragasztás nélkül összehajtogatott fém formák, a precízen kidolgozott high-tech kirakóst, aminek a végén tényleg egy kis ékszert kapsz, amiben lehet gyönyörködni. És hát amióta van színes Metal Earth, még szebb a festék alól előbukkanó fémes csillogás.

Nemrég egy full fa makettet raktam itt össze, aminek az eredménye ráadásul egy hangszer lett. Ehhez képest talán kevesebbnek tűnik az R2-D2 és C-3PO páros kirakása, pedig ez egészen máshogy jó. A Metal Earth nagyobb precizitást igényel, viszont amennyire megbosszulja a kapkodós munkát, éppen annyira jutalmazza az óvatos, mérnöki hajlítgatást.

Higgyétek el, én főleg az előbbit ismerem. Olyan kezeim vannak, mint egy súlyemelőnek, mégis mindig hangszereken játszottam hobbiból, úgyhogy ismerem az elefánt a porcelánboltban érzést. Igaz, hogy a Metal Earth esetében nem annyira az ujjunkkal, mint inkább csőrös fogókkal és csipeszekkel dolgozunk, de azért mégis: az ember eszközökkel is kábé annyira tud varázsló lenni, amennyire a kezével szokott. Amennyire képesnek érzi magát.

Szóval egy majdnem maximális nehézségű fémkirakó, ahol ráadásul elég kis alakokat kell kirakni, tökéletes volt arra, hogy megcáfoljuk ezt a tézist.

Ebben segített, hogy mind R2-D2, mind C-3PO elég ütött-kopott, egyikük sem a tökéletes megjelenésükről híresek. Így ha elcsúszik a kezem, túl sokszor hajlítok meg egy illesztést, és az leesik, így elválik egymástól két lemez, a kutya sem veszi észre. A Birodalmiak odalőttek kettőt, és?

Szóval, ez a kirakó:

  • kihívás
  • egyben önbizalomnövelő
  • gyermekkorunk szerethető figurái akiket még a Disney sem tudott elkurvítani
  • szép

Nekem végül három óra negyven perc volt kirakni az egyszerűbb, gyorsabb R2-D2-t, ennek megörökítését itt látjátok:

A perforált fémlapoknál sajnáltam, hogy nincsenek felfestve a sorszámok, és az alkatrészek azonosítóját külön lapról kellett leolvasni. Az viszont tetszett, hogy az alkatrész sorszáma az összerakás lépésének sorszámával megegyezett. Amikor bénáztam, néha levált egy olyan helyen egy alkatrész, ahol nem kellett volna. Különös módon ez nem lett végül baj, mert egyéb illesztésekkel rögzítettem a fémlapot a helyére.

Végül pedig: sajnáltam, hogy nem adtak szerszámokat a dobozba, végül is nem vérprofi makettezőknek szól a játék, de végül megoldottam. Csőrös fogó nélkül viszont ne álljon neki senki.

Azért a közeli képeket látható a képességeim hiánya:

C-3PO még építés alatt van...

És hogy miért szeretünk kirakókkal, makettekkel szórakozni? Nem tudom. De megkérdeztem a Reflexshop tulajdonosát, akinek a válasza meglepett. Ezt mondta.

Nagyon kevés ember hoz létre kézzel fogható dolgot mostanában, mert megváltozott a munka világa. Sok esetben részfeladatokat hajtunk végre, de a produktumot nem látjuk, nem fogjuk meg és ez sok emberben hagy ürességet.

Ez a szépsége és ez a sikere mind a Metal Earth-nek, mind pedig a Ugears-nek, hogy az emberek több tíz óra befektetéssel valami szépet, izgalmasat hoznak létre, és ugyanolyan elégedettséggel gyönyörködnek benne, mint kiskorukban a legó összerakásával. Visszarepíti őket időben, hasonló kihívás, de olyan dolgot állítanak össze, amiben évekig gyönyörködhetnek.

És tényleg.

A Metal Earth R2-D2 és C-3PO dupla makett megvásárolható itt, 12.490 forintért, illetve más Metal Earth figurákat is kipróbálhattok.

mearth.jpg

Disclamer: a Reflexshop az Egy nap a városban blog partnere

süti beállítások módosítása