English

Egy nap a városban

3 négyzetméteres kávézó nyílt Pesten, a vendégek nem férnek be

szucsadam 2018 január 24.

A Fekete öt éve nyílt az Astoriánál, nagy szó volt, hogy egy portásfülkéből nyitottak egy kávézót, ahová még vendégek is beférnek. Tényleg óriási bravúr volt, hogy 11 négyzetméteren még melegedni is lehetett télen, persze ezt tovább bővítették később, fellélegezhettek picit az itt dolgozók is.

Most viszont egy Coffee Stand Gutenberg nevű hely vitte el a pálmát, a maga 3 négyzetméterével. A hely annyira pici, hogy a barista és a kávégép mellé már csak a kávé meg a poharak fértek be, és korlátozott mennyiségben a The Mill péksütijei, nagyjából ennyi. A barista mindig az ablaknál áll, és várja a rendeléseket, nem tehet mást, hiszen megfordulni is nehezen tud, nemhogy ellépni az kiszolgálópulttól, rá van tapadva az üvegre, mint a játékmackó a markolós automata plexijére.

Amúgy kedves srác, még egyetemre jár, szeretne a fotózás mellett enteriőr dizájnnal is foglalkozni. Kérdezzetek akármit róla: amíg megittam a kávém és megettem a kakaós csigám, nem tudtunk nem beszélgetni, mindent tudok. Ugyanazon a 15 négyzetcentis deszkán könyököltünk mind a ketten.

25353708_131378044207391_5122558809933413787_n.jpg

A kávét a Lucky Cap pörköli Szekszárdon, a kávészemek Costa Ricából érkeztek, az elkészítés pedig hibátlan. Még a virág is dizájnerhez méltó alkotás:

Szóval ha a Rákóczi térnél jártok, vagy szemben, a Gutenberg téren akad dolgotok, végre van jó hír: ihattok jó kávét. 390 az espresso, nagyon le sem kell vetkőzni (az utcán amúgy is hülyén néznénk ki meztelenül), szóval egy igazi coffe-to-go hely ez, ami nagyon fontos:

könnyebben lebomló poharakkal.

dsc06970.JPG

Vagyis a to go szimpatikusabb lett hirtelen. Tényleg, nagyon utálom, hogy ránk kényszerítik az alig lebomló szemeteket, de erről majd egy másik posztban. Most a kávéra figyeltünk, és a világ valószínűleg legalacsonyabb bérleti díjú kávézójára. Bár lehet, hogy bérleti díjat sem fizetnek, egyszerűen csak észrevették, hogy két üzlet lazán illeszkedik egymáshoz, és befurakodtak a résbe.

Még szerencse, hogy az utca, ahol található, összesen 50 méter, így könnyebben megtalálható.

Bónusz, hogy ha az ablakhoz állsz, jobbról melegít egy hősugárzó, szóval melegedő rész azért mégis akad.

Coffee Stand Gutenberg
Cím: 1085 Budapest, Békési u. 1.

Két fotót a hely Facebook oldaláról szedtem, szerintem meg tudjátok mondani, melyik az a kettő

süti beállítások módosítása