English

Egy nap a városban

Frissítő tavaszi dzsúzok: Fű

Magyarósi Csaba 2017 április 04.
Címkék: gasztro

Fogalmam sincs, miért, de imádom leírni azt a szót, hogy dzsúz.

Mondjuk ennek semmi köze a cikkhez, szóval vissza a Fűhöz.

Ezt a helyet én annak ellenére ismerem évek óta, hogy csak néhány hónapja nyílt. Ennek oka, hogy a hely tulajdonosa, Jennifer, vitt már egy tök hasonló helyet Újlipótvárosban, a Tütü lébárt, amiről annak idején meg is írtam nektek, hogy de jó, oda kell járni influenza ellen, nekem legalábbis tök sokat segített a kezdődő megfázásomban az az izmos-gyomros forró gyümölcskoktél, amit készítettek.

De a Tütü valamiért bezárt, egy ideig nem volt Jennifer sehol (illetve dehogynem, mert tart léböjtkúrákat, meg mindenhol népszerűsíti az egészséges életmódot, bár azon kívül nem is nagyon kell csinálnia semmit, hogy jelen van, mert ő maga a két lábon járó PR az egészséges életmód mellett), aztán hirtelen megnyitotta a Fű nevű helyet Budán és azóta újra egyensúly van az univerzumban.

Persze van egy rakás egészséges hely már a városban, de Jenniferék valahogy képesek erre a jelenségre rátenni még egy lapáttal, például amikor kérsz egy búzafű shotot és közlik, hogy akkor mennek kaszálni.

És tényleg: fognak egy kis eszközt, ott előtted lekaszálják (oké, levágják) a frissen növő búzafüvet és abból készítik el az italod. És a végeredmény mindig meglepő, már abból a szempontból, hogy rettenetes nevű alapanyagokkal dolgoznak, amikkel kapcsolatban kétség sincs benned: tuti egészséges mindegyik, de emberi fogyasztásra tökéletes alkalmatlanok, legalábbis amíg még érzel bármilyen ízt (mondjuk a legmélyebb influenza közepén jöhet).

Viszont a Fűben pontosan tudják, hogy milyen további egészséges alapanyagot kell hozzáadni a szuperegészségeshez, hogy a végén fogyasztható legyen. A búzafűhöz például almalevet adnak, és a végeredmény máris nem valami kecskeital, hanem egy kimondottan jó kis shot. És így tovább.

Négyféle italt is próbáltam, mindegyik nagyon jó volt, és nem tudom, hogy ezért-e, de az egész héten át tartó megfázásom másnapra csillapodott, már azt hittem, el is múlt magától, de harmadnapra megint visszatért, szóval hajlamos vagyok azt hinni, hogy tényleg a dzsúzok (DZSÚZOK!!) segítettek kicsit.

Próbáljátok ki, ja, és a Fű a Tütühöz hasonlóan Város Hőse hely, szóval aki támogatja az éhező gyerekeket, ajándék búzafű shotot kap a turmixok mellé.

Fű Jiuce Bár
Budapest, Retek utca 5.
06304922502
H-P: 10-18
Sz: 10-15

süti beállítások módosítása