English

Egy nap a városban

Országszerte köszönik a gyerekek a Város Hőseinek + új weblap, új éttermek!

Magyarósi Csaba 2016 április 15.
Címkék: város hőse

Tavaly ősszel indítottuk el a Város Hőse projektet. Akik valamiért még mindig nem tudják, mi ez, azoknak egy mondatban: támogatod az éhező gyermekeket havi 3750/5000/7500 forinttal, cserébe kedvezménnyel ehetsz Budapest legmenőbb helyein, így a támogatásod össze hó végére visszakerül a tárcába és a gyerekek is jól laknak.

 

Mindenki nyer.

Miután kielemezünk minden adatot, várható egy cikk, ami részletesen beszámol a befolyt összegekről grafikonokkal, táblázatokkal, hogy lássátok, hol tartunk. Mindenesetre havi szinten közel másfél millió forintot jótékonykodtok össze, ami csodálatos dolog és ennek megfelelően folyamatosan vonják be a településeket a programba. Előző hónapban Balatonfőkajár, Kaba, Veszprém és Galgaguta településekre vitt a segítségetekkel élelmiszert 120 gyermeknek a Gyermekétkeztetési Alapítvány, nélkületek ők éheztek volna. 

A gyerekek minden hétvégi és iskolaszüneti napra kapnak ételt, a csomagokban van készétel konzerv (paradicsomos húsgombóc, lencsefőzelék, pulykahús falatok zöldborsóval, krumplifőzelék pörkölttel, sárgaborsó főzelék, babgulyás, székelykáposzta, lecsós tarhonya, zöldbabfőzelék pörkölttel, rakott káposzta, tökfőzelék kolbásszal), tészta, tésztaszósz. A csomagokat általában öt-hat hétvégére szállítjuk le, és minden pénteken megkapják a gyerekek a hétvégére járó ételt is. 

De olyan ügyesen támogattok, hogy április végén további három települést lehet bevonni a csomagba, így 210 főre tő a támogatott gyermekek száma (a GYEA akkor von be egy új települést, ha összejön az egész évre vonatkozó adomány, tehát ha a program ma leáll, ez a 210 gyermek már akkor is kapja egy teljes évig az élelmiszert.)

Az általatok támogatott településen élő gyermekek fotója a mai nap során már meg is kell, hogy jelenjen az alkalmazásotokban, egyébként róluk van szó:

És ahogy ígértük, megérkeztek az üzenetek, amiket a támogatott gyerekek küldtek nektek:

És akkor a további hírek. Elkészült a csodálatos weblapunk is Bölcskei Mónika és Boros Zoltán munkájának köszönhetően, akik a jó cél érdekében tök ingyen rakták össze a remek oldalt: itt összegyűjtve láthatjátok a támogató helyeket, illetve azt, hogy miként állunk az éhezés elleni harcban. Van még tennivaló, de elkezdtünk valamit.

screencapture-varoshose-hu-1460699343527.jpg

És további jó hír, hogy a start óta újabb helyek csatlakoztak a kezdeményezéshez, így most már közel ötven helyszínen tudnak a Város Hőse tagok kedvezménnyel fogyasztani. Az új helyeket megtalálod a Város Hőse weboldalon illetve a Városban appban (BlackBerryAndroid, iOS, Windows Phone), egyébként ők az Araamu Café, a Bellozzo, a Buddies Burger, a Buja Disznók, a Cake Shop, az Erdős és fiai, a Kollázs és a Séf utcája, csupa fajsúlyos, szupermenő hely erősíti tehát tovább a projektet.

dsc00696.jpg

dsc08819_jpg_1280_1.jpg

dsc09326_1280_1.jpg

p1290973_1.JPG

Szóval ilyen sokan vagyunk már:

 

Ha még nem csatlakoztál, csatlakozz most, megmentesz egy gyermeket az éhezéstől, igazi Hős leszel úgy, hogy a kiadás biztosan nem viseli meg a költségvetésed a kedvezmények miatt: havi 0-1000 forintból már megváltoztathatod a világot! Részletek itt

süti beállítások módosítása