English

Egy nap a városban

Elkészült a budapesti hotdog: itt a Buddog

Magyarósi Csaba 2015 augusztus 04.
Címkék: gasztro

Kísérletezni kell, meg újat kitalálni, különben a kutya nem fog enni a kajádból, hiszen Budapesten már annyiféle jó streetfood van, hogy szinte lehetetlen szóhoz jutni a zajban.

Aztán a kilencedik kerületi Rombusz kertbe beállt egy foodtruck, amiből alig egy hónap alatt hagyományos, négy fal közé szorított kifőzde lett és elkezdték árulni a hotdogokat - de kolbásszal.

dsc07081_1280.jpg

Ez azért jó döntés, mert virslivel egyszerűen túl hamar eljön a műfaj felső határa. Tavaly írtam a Hot Dog Cold Beer nevű helyről, ami tök tisztességes hotdogokat készít, remek ötletekkel dobja fel az egyszerű alapreceptet, de akármennyire is alsómadárfogásos Dupla Rittbergerrel közelítenek az ételhez, az végül mégiscsak egy hot dog marad, amiért nehéz ezer forintnál többet jó szívvel kifizetni.

A Buddogosok viszont kolbászt raktak a zsemlébe, kolbászért meg a Balaton partján is szoktunk ennyit fizetni, jobban beveszi az árat a gyomrunk, ráadásul a kolbász tud annyira fűszeres lenni, amennyire egy virsli sosem, így a cifrázás nem veszi el az étel lényegének az ízét, csak kiegészíti azt.

Kérhetsz egyébként paprikás magyart és bajor kolbászt, ezek köré épülnek a fogások, amik tök izgalmasak, és amiket 790-től 1490-ig tudsz megvenni, de ez utóbbi már a Lö Kacsa magassága, amiben a harmadik opció, a kacsakolbász van, meg grillezett hagyma, narancsos mustár, bébispenót, csíra és a buci.

Mi a BLT-t próbáltuk ki (paprikás kolbász, bacon, paradicsom, majonéz, római saláta), meg a Dallas Cowboyt (bajor kolbász, pulled pork, coleslaw, dijoni mustár, pirított hagyma), és az a helyzet, hogy váratlanul tök elégedettek voltunk.

dsc07074_1280.jpg

dsc07072_1280.jpg

Mármint az előképek miatt én számítottan egy kis csalódásra, de ez a 990 forintos BLT például pont annyira volt ötletes és friss, hogy amikor elfogyott, még egyet akarjak enni. Ez egyébként már csak azért is volt teljesen érthető opció, mert a BLT adagra nem túl nagy: ha délután, az ebéd és a vacsora közt be akarsz dobni valamit, tökéletes, de ezzel jóllakni délben szinte lehetetlen, valószínűleg kettőt kéne kérned, de inkább másfelet. Ha ketten összeálltok és kirendeltek hármat, meg is oldódott mindenféle probléma.

dsc07078_1280.jpg

Vagy kértek egy Dallas Cowboyt, ami adagra egy sokkal komolyabb versenyző és ahhoz képest, hogy egy hotdogosról beszélünk, meglepetésre tök jók még az olyan alapanyagok is benne, mint a pulled pork, pedig azt nem sok helyen csinálják jól a városban, leginkább csak a Varieté tudományos alapossággal összeállított receptjét átvevő Sophie&Benben.

dsc07077_1280.jpg

Szóval: ez egy jó irány, jó, hogy itt van a Buddog, lehet enni.

Buddog
Budapest, Ráday utca 10-12
H-Szo: 12-23
V: 14-22

A poszt elérhető angol nyelven is a Helpers jóvoltából az Egy nap a városban angol nyelvű kiadásában.

English version.

süti beállítások módosítása