English

Egy nap a városban

Kiderült, hogy egy világ van a közösségi iroda és a saját irodabérlés között

szucsadam 2014 december 30.

A blogon időnként végigkísérhetitek a kínlódásunkat, amikor valami új törzshelyet keresünk, ahol nappal tudunk dolgozni a belvárosban, nincs tömeg és kényelmes a munka. Kávézókat, teázókat, nappali pubokat és hasonlókat kóstolgattunk, amíg kialakultak a kedvenc helyeink, amiknél azért még mindig sok a kompromisszum.

Aztán nemrég írtam a Kaptárról és más közösségi irodákról. Kávézószerű napfényes tér, különféle szolgáltatások és biztonság - kábé ezek voltak a főbb előnyök, engem a kreatív légkör hidegen hagy, mert azt megteremtem a fejemen belül, ha nem zavarnak. Viszont ez már majdnem 40 ezer forint havonta, plusz a tea és a kávé, amiért szintén fizetni kell. Úgyhogy abban maradtam magammal, hogy egyelőre maradnak a törzshelyek, meg a város alternatív munkahelyeinek felfedezése.

Aztán a Regus keresett meg minket pár hete, hogy megmutassa, mennyi lehetőség van még Budapesten.

Nekem mondjuk halvány sejtelmem sem volt, mi az a Regus. Pedig hét irodaházban vannak jelen Budapesten (valahol egy egész irodaházat bérelnek), és különféle felxibilis bérleti konstrukciókban gondolkoznak.

Mielőtt még az agyamra szállt volna a szürke homály a konstrukciók ismertetése miatt belém állt unalomtól, rögtön egy különös állítással kezdtek: 2999 forinttól van a legolcsóbb havi szolgáltatásuk (akkor látjuk, ha ezen a linken átállítjuk magyarra a régiót). Rögtön kíváncsi lettem: mit adnak egy főétel áráért egy hónapig?

Az arany kártyáról (Businessworld Gold) van szó, amivel bemehetünk bármelyik Regus irodaházba, és az üzleti társalgóba, kávézóba vagy a közös helyiségekben oda megyünk, ott ülünk le dolgozni, ahol akarunk. Nem kapunk saját irodát, és a nagy terű irodákban sem ülhetünk le egy asztalhoz, de több helyen ki vannak téve süppedős fotelek laptoptámasszal, ahová belehuppanhatunk. A kávé-, teafogyasztás ingyen van, ami nálam eleve 3000 forint sokszorosa egy hónap alatt.

Oké, vannak nyomasztó helyek, ahol nem szívesen ülnék le dolgozni (mondjuk egy folyosón):

p1250789.JPG

De vannak egész kellemes lehetőségek is, itt például a Bank Centerben, a nyitott aula felett ülhetünk ki asztalokhoz:

p1250776.JPG

Vagy itt vannak a Think podok (szintén Bank Center), vagyis egyedi kis dolgozófülkék:

p1250784.JPG

p1250785.JPG

Ezt alig használják itthon, külföldön viszont nagy hagyománya van. Nekem kicsit klausztrofóbiás érzésem van tőle, de előnye, hogy simán felfogható saját munkaasztalnak.

A Bank Centerben és az Astoria irodaháznál például egy-egy iMac is ki volt rakva, ez szintén használható Gold tagsággal, ha nem lenne nálunk a laptop, és elintéznénk valamit:

p1250756.JPG

Wifi természetesen van az épületekben.

Szóval ez a Gold alapszolgáltatás, 2999 forintért. Elképedtem. Ha ugyanezt világszerte tennénk meg, és összesen 2000 helyszínen huppannánk be egy fotelbe, és dolgoznánk vagy kávéznánk egyet, havi 9499 forintot kell fizetnünk. Csak Londonban 79 irodaházba mehetünk be így.

De a Regus nemcsak erről szól, sőt ez a legkevésbé keresett szolgáltatás náluk. Kérhető Platinum és Platinum Plus kártya is, előbbivel 17 ezer forintért használhatóak a nagy terű irodák is, utóbbival 24 ezer forinttól pedig saját irodát is kapunk. A nap végére üresen kell otthagyni ezeket, de itt sincs fix helyszín: egyik nap Budán, a másik nap Pesten dolgozhatunk akár, ahol éppen kényelemes az aznapi teendők mellett.

Ilyen az egyterű iroda a Bank Centerben és az Astoriában:

img_3810.jpg

p1250759.JPG

Bérelhető tárgyalók, különböző méretekben:

img_3860.jpg

És persze lehet saját irodát bérelni, klasszikus módon, havi- vagy éves díjért, különféle kilátási opciókkal. Itt például egy három munkaállomásos iroda elég komoly kilátással:

img_4005.jpg

Kábé ez a csúcs. De a Regusban az az érdekes, hogy elkezdheted 3000 forinttal havonta, aztán ahogy nő a céged, lesz alkalmazottad, kell majd a saját iroda, és mégsem növöd ki a régi helyed. Rugalmasan lekövetnek, akármekkorára is nőj. Na jó, Facebook ne legyél.

Két-két recepciós van mindenhol, akik rendelkezésre állnak különféle feladatokra: felveszik a telefont, segítenek faxolni, másolni, postázni. Lehet kérni azt is, hogy a saját cégneveddel vegyék fel a telefont, és kapcsoljanak téged, ami azért jó, mert egyedül is keltheted egy ezerfős cég benyomását - a főiskolán az egyik tankörtársam is velünk vetette fel a telefont, ha ügyfél hívta, és kapcsolnunk kellett a főnök urat. Na, ez szofisztikáltabban hasonló.

Érdekes volt megismerni, hogy milyen sok lehetőség van ebben, és el is kezdtem gondolkozni az arany tagságon. Persze még csak két helyet láttam, és abból csak a Bank Centeres üzleti társalgó tetszett, de majd megnézem a többit is, hátha találok még kedvencet.

Videón itt lehet megnézni, miről van szó.

Disclaimer: a posztot a Regus támogatta

süti beállítások módosítása