English

Egy nap a városban

Menő budapesti lakások: kéményből kialakított minilakás Újlipótban

Magyarósi Csaba 2014 november 05.
Címkék: lakás városkép

A hülye módon szétválasztott lakások valószínűleg már örökre problémát fognak jelenteni Budapesten, mert már nem egyesíti senki őket, legfeljebb a dózer. Együtt kell élni velük, illetve hát dehogy kell, mert néhány okos ötlettel azért élhető teret varázsolhatsz a kéményszerű lakásokból.

Mint például ebből a vertikálisan széles lukból a Vígszínház mellett, amiben még a fűtés sem volt rendesen megoldva, ezért is sikerült ezt a harmincakárhány négyzetméterest 9,5 millióért megvenni ezen a környéken. De hát látjátok, milyen siralmas állapotban volt:

A felújítás tavaly nyáron indult és idén tavasszal fejezték be. Eredetileg kábé 2 milliót szántak rá, de csak a fűtés összerakása elvitt vagy felet, és annyi váratlan nehézség merült fel, hogy a büdzsé végül több mint kétszeresre nőtt. Viszont most már készen vannak és az eredmény sokkal élhetőbb, mint az eredeti állapot: a több mint 4 méteres belmagasság lehetővé tette, hogy olyan galériát alakítsanak ki, ami alatt, és amin állva is el tud férni egy normális ember, a csőszerű nappali a fehér felületektől szellősebb lett, és a konyha meg a mosdó sem emlékeztet rettenetes munkatáborra többé, inkább tágasnak tűnő, minimalista terek ezek.

A fehér alapszín és a csillogó járólap-csempe-kombó nem feltétlenül a kedvence mindenkinek, az viszont tisztán látszik, hogy néhány átgondolt döntéssel mennyivel szerethetőbb teret sikerült kialakítani az elhanyagolt kiindulópontnál.

Ha te is szeretnél átverések nélkül, a legmegbízhatóbb, tehetséges stáb segítségével menő lakást magadnak úgy, hogy nem merülnek fel felesleges költségek, nézd meg az Egy nap a városban blog új szolgáltatását, az Én menő lakásomat, ahol közvetlenül is elérheted a legmegbízhatóbb kivitelezőket és legötletesebb belsőépítészeket.