A Zazzi mindig is kivételes hely volt, csak sokat rontott az élvezeti értékén, hogy kábé egy órát kellett utazni hozzá. És a desszertevés nem olyan, hogy de ennék valami édeset egy óra múlva. Ha tíz percnél messzebb van a szénhidrát-túladagolás, akkor inkább előveszed a kekszes bocicsokit a szekrényből, és nem utazol ki Solymárra.
Mázli, hogy többé nem is kell, a Zazzi ugyanis beköltözött Budapestre, hogy legalább százszor annyian ismerjék meg a nevét, mint eddig. Nem is kell messze menni, csak a Kolosy térig, pontosabban a Bécsi út 57-61-ig, de ez is csak trükk, mert a bejárat a Dereglye utca felől van. Ezt kell megtalálnotok:
Ott bent aztán frissen, a pult mögötti konyhában készített sütemények és macaronok, de olyanok, hogy miközben végignézel rajtuk, vagy fél liter nyálat elcsorgatsz. A sütik nem olcsók, bár nem kérdezek rá, de rögtön magyarázni kezdik, hogy a különleges és drága alapanyagok miatt kell 550-650 forintot fizetned értük. De ahogy válogatsz közöttük, látod rajtuk, hogy bennük van a pénz.
Persze attól még, hogy valami szép, lehetne kiábrándítóan rossz, itt viszont erről szó sincs. A málnás csokoládé és az áfonyás túró is tökéletes, előbbiben a friss málnabetétnek a 70 százalékos csokoládé mousse-ra gyakorolt hatása fog elszórakoztatni, utóbbiban meg arra csodálkozol rá, hogy mennyi lehetőség van még mindig a túrótortában. Hibátlan kis gasztronómiai ékszerek ezek.