English

Egy nap a városban

Budapestre költözött az egyik legjobb magyar cukrászda: Zazzi

Magyarósi Csaba 2013 július 18.
Címkék: gasztro

A Zazzi mindig is  kivételes hely volt, csak sokat rontott az élvezeti értékén, hogy kábé egy órát kellett utazni hozzá. És a desszertevés nem olyan, hogy de ennék valami édeset egy óra múlva. Ha tíz percnél messzebb van a szénhidrát-túladagolás, akkor inkább előveszed a kekszes bocicsokit a szekrényből, és nem utazol ki Solymárra.

Mázli, hogy többé nem is kell, a Zazzi ugyanis beköltözött Budapestre, hogy legalább százszor annyian ismerjék meg a nevét, mint eddig. Nem is kell messze menni, csak a Kolosy térig, pontosabban a Bécsi út 57-61-ig, de ez is csak trükk, mert a bejárat a Dereglye utca felől van. Ezt kell megtalálnotok:

P1230329.JPG

Ott bent aztán frissen, a pult mögötti konyhában készített sütemények és macaronok, de olyanok, hogy miközben végignézel rajtuk, vagy fél liter nyálat elcsorgatsz. A sütik nem olcsók, bár nem kérdezek rá, de rögtön magyarázni kezdik, hogy a különleges és drága alapanyagok miatt kell 550-650 forintot fizetned értük. De ahogy válogatsz közöttük, látod rajtuk, hogy bennük van a pénz.

P1230319.JPG

P1230320.JPG

Persze attól még, hogy valami szép, lehetne kiábrándítóan rossz, itt viszont erről szó sincs. A málnás csokoládé és az áfonyás túró is tökéletes, előbbiben a friss málnabetétnek a 70 százalékos csokoládé mousse-ra gyakorolt hatása fog elszórakoztatni, utóbbiban meg arra csodálkozol rá, hogy mennyi lehetőség van még mindig a túrótortában. Hibátlan kis gasztronómiai ékszerek ezek.

P1230322.JPG

P1230326.JPG

Ki ne hagyd!

süti beállítások módosítása