English

Egy nap a városban

A legjobb gyorskajáldák Budapesten

Magyarósi Csaba 2013 június 11.
Címkék: budapest gasztro

Annyi új helyen ettünk az elmúlt hónapokban a belvárosban, hogy kicsit a magunk kedvéért is úgy döntöttünk: összeszedjük a kedvenc helyeinket. Azok az éttermek kerülnek most be a listába, amikben szinte azonnal megkapod a kaját, és amik valamilyen speciális kínálatot nyújtanak. Szóval a hagyományos gyorséttermek hamburgerrel, meg hasonlókkal nem férnek bele.

Haladjunk délről északra, fogalmam sincs, hogy miért.

Ott van rögtön a Leves. és a Pasta. - mindkettő klasszikus a saját műfajában, még ha utóbbi csak márciusban is nyílt meg, sok hasonló tésztás hely után. A Leves.-tal kezdődött a budapesti levesforradalom, a Pasta. meg némi lemadarással követte a tésztacunamit, viszont vele már kétrészessé vált a pontos sorozat, szóval van remény a Wok.-ra, a Ceviche.-ra vagy a Hákarl.-ra.

P1210458.JPG

Északra haladva aztán belebotlunk a magyar alapanyagokkal dolgozó Halkakasba, ami nem nagyon gyors, de azért gyors hely: néhány perc alatt hozzájuthatsz az átlagos hazai viszonyokhoz képest könnyű kajához. Hogy aztán az egészet agyonnyomd egy brutális, nehéz, habos gofrival, ami minden várakozás ellenére mégis lehet frissítő, főleg, ha a Ferenciek terénél kéred.

-7.JPG

Ugorjunk a Gozsdu udvarhoz és vonzáskörzetéhez. Ott van rögtön a 2Spaghi, ahol olaszoktól kapod várakozás nélkül az olasz tésztákat, és alapvetően esélyed sincs magyarul megértetni magad, de a kaja beszél helyettük is. És nem messze innen, a Kazinczy utcában van a személyes kedvencem, a Bors Gasztrobár, ahol hetente legalább egyszer eszem egy velős szendvicset valamilyen levessel. Ugyanebben az utcában találod egyébként az Abszolút Pho-t, hogy a vietnami konyha is megkapja, ami jár neki.

548300_285743228197846_1777092069_n.jpg

Aztán: kanyarodjunk innen az Opera felé, hiszen ott találjuk mellette az olaszos vonal egyik úttörőjét, az A Prestót, ami tavaly ősszel nyitott, mégis régi harcosnak tűnik a legtöbb tésztás helyhez képest. Jók a pizzáik, de még jobbak a saját recept alapján készített tésztaételeik. A közelben meg levezetheted az egészet a legjobb hazai kekszekkel a La Deliziában, ha még nem kóstoltad az édességeiket, most azonnal menj el hozzájuk, minden tökéletes odabent.

P1200753.JPG

De ha valami egzotikusabbra vágysz, kanyarodj vissza a Deák felé, aztán ugorj be a Padthai Wokbarba az Október hatodika utcába (nemsokára nyílik egy éttermük a Gozsduban is), ahol fogalom nélkül keverheted kedvedre az összes ázsiai ízt, hogy valami teljesen újszerűt, és opcionálisan ehetőt keverj ki belőlük. És ha már arra jársz, nézz be a Padthai ikertestvérébe, a Burritába, ahol meg kicsit sterilizált, de azért ütős mexikói kajákkal eheted magad betegre viszonylag normális áron.

P1210307_1.JPG

Az északi front jelenleg ugyanebben az utcában, a Szabadság tértől néhány méterre, a Soup Culture-nél húzódik: remek levesek, egész jó szendvicsek várják, hogy gondolkozás nélkül felfald őket.

P1210836_1.JPG

Kommentbe meg írjátok be a saját kedvenceiteket a Kálvin tér és a Szabadság tér között, a harcmező keleti vége legyen mondjuk az Oktogonnál, nyugatra meg a Moszkvánál.

süti beállítások módosítása