English

Egy nap a városban

Egyre több okostelefonnal tudunk okosan berúgni - Kocsma.hu

szucsadam 2013 június 09.

A Kocsma.hu app készítőinek kérésére kipróbáltuk az új kocsmakeresőjüket, a tapasztalatainkat a lenti írásban találjátok.

A blogon korábban már írtunk az ingyenes kocsmakereső alkalmazás iPhone-os verziójáról. Sőt, a segítségével ittunk magunkat mosolygósra, miközben dicsértük a kezdeményezést: a robbanásszerűen fejlődő budapesti romkocsma-élet, az éjszakai helyek és pubok, vagy akár csak a Kazinczy utca változásait lekövetni igen nehéz. Jó, ha van egy alkalmazás, amit bármikor elővehetünk, látjuk rajta az összes kocsmát, sok olyan infóval, ami egyébként csak a helyszínen derül ki. Van-e csocsó, lehet-e kártyával fizetni, lepukkant-e a hely, mennyibe kerül a sör, van-e valami italakció vagy éppen az ottani vendégek hány csillagosra értékelték a helyet.

kocs.jpg

Akkor még csak iPhone-ra volt kész az alkalmazás, de nemrég elkészült az androidos verzió is. Ami, tekintve a Google operációs rendszerének növekvő számát, fontos hír. Ezért aztán mi is egy trendi, hatalmas Samsung Galaxy S3-on (ellenség!!!) próbáltuk ki az appot, és megnéztük, mi változott.

Először is a kocsmák száma. Az előző posztunknál kábé 800 körül volt a feltöltött helyek száma Budapesten, mostanra 1200-ra alakult ez a szám. És ott találjuk a BeerCo-t is, a kedvenc szellemkocsmánkat, amit legutóbb nagy elkeseredésünkre nem találtunk az appban.

A térkép nézeten a hozzánk legközelebbi kocsmákat nézhetjük meg, minél közelebb vagyunk a város közepéhez, annál valószínűbb, hogy lesz miből válogatni akár száz, vagy akár húsz méteren belül is. A lista nézetben szintén a hozzánk legközelebbi helyeket láthatjuk, de itt a neveket, a tőlünk lévő távolságot és a felhasználók ajánlásait sorolja az app.

Ami egyébként gyors:

Az egyes helyek adatlapjára kattintva gyakorlatilag megszűnik az igény, hogy meglátogassuk a honlapokat, egyenként. Itt egy helyen, egységes kinézettel, nagyon könnyen áttekinthető formában tálalják elénk az adatokat. A helyek felénél már feltöltöttek egy itallapot is, a többit folyamatosan teszik fel, így jóelőre részletes stratégiát alakíthatunk ki a berúgásunkat illetően. Borrasör, sörrebor, hogyisvanez.

A galéria és az árak ismeretében én már el tudom dönteni, akarok-e az adott helyre menni. Külön jó lenne, ha a felhasználói véleményeknek fenntartott hely is tele lenne írva, ez azonban rajtatok múlik: tessék aktívan használni az ingyenes appot, legyen ez egy kiindulópont az éjszakai eltévelyedésekhez.

P1160034.JPG

A alkalmazás készítői ráadásul folyamatosan javítják a programot. Ez egyrészt a rengeteg féle androidos készülék miatt elengedhetetlen, másrészt a keresést is fejleszteni akarják: a jövőben nem csak listázza az italakciókat és a partihelyszíneket a program, lehet keresést is indítani ezekre (beltéri, kültéri, egyetemi, sörakció, borakció ésatöbbi). Erre azért is szükség van, mert naponta frissül ez az adatbázis, és eligazodni is egyre nehezebb a szórakozás különféle formái között.

P1160035.JPG

Sőt annyira népszerűek az italakciók, hogy a program legnagyobb erőssége a készítők szándéka szerint ez lesz a jövőben: nagyon könnyen megtaláljuk, hol kapjuk meg a kedvencünket a legolcsóbban - nyilván a haverokat is oda csődítjük, aztán ők igyanak azt, amit akarnak, hehe.

Külön szimpatikus, hogy készül az app angol nyelvű verziója, hogy a Magyarországon élő külföldieknek vagy turistáknak is kedvezzenek. Ők lehetnek a legjobban eltévedve.

Szóval az alkalmazás jól működik, és remekül ellátja a feladatát. Én is használom egyébként, de mondjuk akkor lenne abszolút kihagyhatatlan, ha az új, nemsokára nyíló helyeket külön feltüntetné. Én legalábbis az újonnan nyíló bejáratokat keresem mindig, és sokan próbálják így követni a trendeket.

Az app elérhető a Google Play áruházban, vagy iOS-re az App Store-ban.

A Kocsma.hu app az Egy nap a városban blog hirdetője.

süti beállítások módosítása