English

Egy nap a városban

A nem közhelyes karácsonyi ajándékok

Magyarósi Csaba 2012 december 06.
Címkék: budapest hirdetés bolt

Amikor meghívott minket magához a Reflexshop, erősek voltak bennem a kétségek. Ha támogatott poszt jelenik meg az Egy nap a városban blogon, akkor is tartjuk magunkat az előírásainkhoz, így ha rossz a termék, szolgáltatás, amit be kéne mutatnunk, inkább visszamondjuk a megállapodást. Volt már ilyen. A Reflexshopról nem sokat tudtam, úgyhogy amikor elindultam feltérképezni a boltot, még nem tudtam, mire számítsak. De amikor egy órával később ajándékötletekkel megpakolva léptem ki az ajtón, tudtam már, hogy nemcsak a poszt lesz rendben, de a karácsony is: a fél családnak be tudok majd itt vásárolni.

A boltban ugyanis mindenféle jópofa, érdekes, vagy hosszútávon hasznos izét lehet kapni, kezdve a szobabumerángtól, ami tényleg működik, egészen az instant háziállatig, ami egy igazi állat, de menjünk szépen sorban.

A bolt eredetileg a professzionális jojókkal kezdett foglalkozni, ezek 2-3 ezer forinttól indulnak, de tízezertől már olyan példányokat lehet vásárolni, amikkel világbajnokságokat lehet nyerni. Ez a termék még mindig nagyon fontos a tulajdonosoknak, szombatonként dél és kettő között Európa-bajnok jojózok oktatnak ingyen a boltban.

P1200982.JPG

Aztán jöttek a sárkányok, a cégvezető szerint ez a 25 év feletti értelmiségi férfiak sportja, ami képes megnyugtatni és ellazítani. Sárkányból van mindenféle, gyereksárkány, trükksárkány, paplansárkány. Már néhány ezer forintért lehet kapni olyan példányt, ami használható és strapabíró is egyben, tízezer fölött meg jönnek a komolyabb darabok.

Valódi izgalomba akkor jöttem, amikor elkezdtünk a rollerekkel játszani. Ott van a Mini Micro sorozat az amerikai celebek is ezt a márkát veszik a gyerekeiknek. Akad olyan, ami összehajtogatható kézipoggyásznak és van még egy brutális szerkezet, amit fogalmam sincs, hogy mire használnék, de ahogy megláttam, elfogott a birtoklási vágy.

P1200947.JPG

P1200957.JPG

P1200950.JPG

Ezután jöttek az apróságok. A zsonglőrlabda, ami speciális összetétele miatt hatalmasat pattan: egy méternyi zuhanás után 90 centi magasra érkezik vissza. Ez elég ahhoz, hogy minimális erőkifejtés mellett is hatalmas pattanásokat produkáljunk, remek móka akármeddig. Vagy ott van az a folyékony szilikon alapanyagú labda, amivel kiválóan lehet zsonglőrködni, mert minden vibrációt kiszűr. Vagy az a másik, amelyik akár száz méteren keresztül pattog a vízen. Sokat. Esetleg ott vannak a zsonglőrkellékek. A világrekorder frizbi, amivel több mint négyszáz métert dobtak. A szobabumeráng, ami nem tesz kárt semmiben és TÉNYLEG visszajön. Visszajön!

P1200960.JPG

P1200970.JPG

Vagy a kedvencem, az instant háziállat, ami egyszerre a legbetegebb és legszórakoztatóbb dolog, amivel életemben találkoztam.

P1200972.JPG

Ez egy kis átlátszó, műanyag medence, amibe bele kell szórni a port (lényegében petéket), amit adnak mellé, majd fel kell önteni az egészet vízzel. A porban tápanyag van és néhány alvó állapotú rákocska. Amint víz éri őket, felébrednek, elkezdenek táplálkozni és viszonylag rövid idő alatt megnőnek két centiméteresre. A dobozban fél évre elegendő élelmiszer van, a rákocskák meg boldogan úsznak és szaporodnak, így több generáció is felnőhet a szemünk előtt.

De van Powerball névre hallgató karerősítő, ami a megfelelő fordulatszámot elérve megpróbálja kitépni magát a kezedből, így remek eszköz, ha egyszerre akarsz játszani és alkart erősíteni.

P1200978.JPG

Ott az AeroPress, ami forradalmasította a kávéfőzést, egy tök egyszerű, műanyag szörnynek tűnő eszköz, amivel két perc alatt olyan kávét lehet készíteni, hogy az elvetemült baristák is elégedetten csettintenek (főleg, hogy többségük már ilyet használ otthon).

P1200963.JPG

Vannak felhúzható, szórakoztató kis izék, logikai játékok (a Rubik termékek teljes kínálata megtalálható náluk), és van Bilibo is, a több nemzetközi díjat nyert készségfejlesztő, ami segíti a gyerekek mozgását, kreativitását. Hasznos ajándék, nem valami értelmetlen szemét.

P1200986.JPG

P1200973.JPG

Szerintem mostanra kiderült, hogy teljesen belegabalyodtam a bolt kínálatába és sikerült egy rakás olyan hobbiba beleszeretnem, amit nyilván életveszélyes elkezdenem. Az biztos, hogy tőlük nagyobb találati aránnyal szerzünk be jó ajándékot, mint egy átlagos játékboltból, lakberendezési áruházból vagy ruhaüzletből, szóval egy próbát mindenképp megér karácsony előtt.

Reflexshop
1067 Budapest, Eötvös utca 39.
Szombaton és vasárnap is nyitva

Az írást a Reflexshop támogatta

süti beállítások módosítása