English

Egy nap a városban

Piknikezhetünk a Duna partján

szucsadam 2012 június 06.
Címkék: duna folyó városkép

Tegnap sokat gyalogoltam a városban. Végigkóstoltam ugyanis a bortúránk borait öt helyszínen, és azt kell mondanom: remek nedűket ihattok, nagyon felkészült sommelier-vel kísérve, izgalmas helyszíneken, ha jelentkeztek a legújabb angol nyelvű túránkra. Ennyit az önvállveregetésről, más miatt kezdtem bele a történetbe.

Ugyanis amikor a Lánchídon sétáltam át, megpillantottam ezt:

A masszív pihenőhelyeket aznap avatta fel a Danube Flow – Hív a Duna! szervezet, akiknek célja a város lakói és a folyó kapcsolatának erősítése, és akik már korábban is megörvendeztettek minket néhány ingyenes programlehetőséggel.

Tegnap viszont ezeket a jópofa padokat készítették elő nekünk, amin már inkább feküdni lehet, mint ülni, nézve a folyót, a DUNA feliratot pedig nem akárkik festették fel:

Többek között Für Anikó, Scherer Péter, és a szimfonikus koncertjük óta legújabb kedvencem, a Magashegyi Underground énekesnője, Bocskor Bíborka festettek bőszen, kamerák kereszttüzében.

Egy újabb állomásához érkezett tehát a Duna Tanösvény. A Lánchíd pesti oldalán, a déli oldalon irodalmi pontot is kialakítottak, klasszikus és kortárs írók Dunával kapcsolatos műveiből olvashatunk részleteket, és saját gondolatainkat is felírhatjuk egy krétatáblára. A Vigadó téri hajóállomás közelében a gyerekeket egy raklapokból készült, speciális, színes libikóka várja, míg a Lánchíd és a Parlament között egy interaktív terepasztalt lehet kipróbálni. Michaela Grass, a Bécsi Képzőművészeti Egyetem hallgatója egy úgynevezett streamtable-t épített, ahol a játékos kedvű látogatók pancsolhatnak a vízzel, és maguk alakíthatják ki a domborzatot formáló folyókanyarulatokat.

A tervek szerint pedig június 13-án itt, a Lánchíd pesti oldalán, nem messze az új padoktól rendezik meg a II. Amatőr Pétanque Bajnokságot.

süti beállítások módosítása