English

Egy nap a városban

Ha mindig a Borsba vágytál, de kevesebbet szeretnél sorbanállni - Find Food

szucsadam 2018 március 19.

A Bors szendvicsező népszerűségén nincs mit magyarázni: jó séfek tisztelettel álltak a gyorskajához, ráadásul jó időben léptek - az “álljunk tisztelettel a gyorskajához” társadalmi mozgalom elején -, mindennek tetejében a Kazinczy utcában, ahol fürtökben özönlenek azóta is az emberek, és közülük soknak van mit felitatni a gyomrában.

Nekem a Bors picit mindig finomkodó volt. Jól kitalált ízek, gondosan elkészítve, de valahogy a töltelék/szendvics alacsony mennyiségi aránya, és ezáltal a szaftos, örömkönnyet okozó részek kíméletes adagolása mindig legfeljebb elégedett hümmögésre késztetett.

Törvényszerű, ami ezután történik. A Borsban dolgozók közül az évek alatt sokan kitanulták a fogásokat, ellesték a szendvicskészítést, és egy idő után elmennek máshová dolgozni, vagy alapítanak saját szendvicsezőt. Ez szerintem nem baj, sőt a jó falatok terjedésének egyik legközvetlenebb módja - mi csak örülhetünk neki. Így amikor belépsz ennek a külső- erzsébetvárosi szendvicsezőnek az ajtaján, és beleharapsz a kajába, és úgy érzed, mintha ilyenhez nagyon hasonlót ettél volna, nem lepődsz meg, ha kiderül:

a fiúk a Borsban dolgoztak korábban.

dsc07934.JPG

Ugyanaz a finom - néhol finomkodó - egyensúly, alacsony töltelék/szendvics arány, csak éppen új ízek, új kombinációk, pedig maga a hely nagyon vagány, ahogy a hangszóróból zenék is ezt adják vissza. Én egy csikés-avokádós példányt kóstoltam, amiben volt még meglepetés bőven, például két annyira odaillő, belesimuló ízű sajtcsík, hogy bravó. A kukoricakrémleves is isteni volt, főleg hogy jó izmos csiliszószt is pakoltak bele, amire azért nem mindenki van felkészülve (oké, azért előtte szólnak).

A srácok nagyon frissek, készségesek, nyíltak, barátságosak. Szemben az Állatorvostudományi Egyetem épületei, így általában onnan lökésszerűen, órák után érkeznek a hallgatók, mindenféle náció, kábé azonos életkorban. Ezért aztán a Find Food úgy állítja össze az étlapot, hogy mindenki találjon valamit, a vegán, a húsimádó, a nemzetközi konyha minden táján legyen valamennyi kompatibilitás.

Heti és napi ajánlatok is vannak a szendvicsek mellett, szóval mindig van többféle leves, egyféle főétel - amíg el nem fogy -, egy főzelék háromféle feltéttel, és a szenyók.

És ha már szó volt a szendvicsezők összefonódásáról, íme egy nagyon jellemző példa: a Find Food és a Crudo (szerintem ma a legjobb szendvics a városban, de ott nem Bors-stílusban nyomják) egyik szakácsa lakótársak. És korábban mindketten a Borsban dolgoztak.

Find Food
Cím: 1078 Budapest István utca 5.

süti beállítások módosítása