English

Egy nap a városban

Beef Heaven: Mi történik a marhákkal a mennyországban?

Magyarósi Csaba 2018 március 13.
Címkék: gasztro

Ha egy helyet Beef Heavennek hívnak, akkor az:

  • vagy valamiféle vidéki gazdaság, ahol boldog szarvasmarhák mászkálnak a gyönyörű dimbes-dombos tájon, miközben csicsergő madarak vakarják a hátukat a szivárvány alatt
  • vagy az a hely, ahol az előbb említett marhákat leölés után tányéron felszolgálják.

A Liszt Ferenc téri Beef Heaven már csak elhelyezkedésénél fogva is nyilván az utóbbiba tartozik.

p3120742.jpg

A Tuning Barosok csinálták a helyet, akiknek városszerte híres az Akácfa utcai hamburgerük, mindenféle spéci meg óriás kiszerelést adnak és általában elég jó minőségű, amit csinálnak.

De elhatározták, hogy kicsit még beljebb hatolnak ebbe a műfajba, és a hamburgerhúson kívül megpróbálkoznak minden egyéb marhás sztorival. Szóval csináltak egy elegáns éttermet a Liszt Ferenc téren, beleraktak egy nagy szmókert, hoztak egy szuper séfet (és valahol még jó pincéreket is találtak) és nekiálltak a nagyüzemi steakezésnek.

Mondom, miket ettünk. Először is gulyás levest, légy óvatos, ez a kettészedett adag:

p3120750.jpg

Igen, az egy bazi nagy marhahús a közepén, de nemcsak ez az érdekessége, hanem hogy ez a hús fantasztikus, és hogy úgy az egész leves a gulyás mesterfoka, hús nélkül is, a hússal meg pláne. Innen már nehéz lett volna veszíteni.

De nem, innen még elindult felfelé a sztori. Az ausztrál pit box marhaszegy tojásos sült rizzsel és tom kha levessel minden várakozást felülmúlt, a szegy tökéletesen omlós volt és szaftos, ami mellé szenzációs találat volt ez a köret:

p3120756.jpg

p3120758.jpg

Az ausztrál bélszínsteak kecskesajttal meg a többivel pedig az egyik legjobb steakélmény volt eddig Budapesten.

p3120755.jpg

És annyira természetesnek tűnik, hogy egy steaket egy drága helyen pont úgy süssenek át, ahogy te kéred, de ez nálunk valamiért egészen ritkán jön össze, itt viszont nem volt hiba:

p3120766.jpg

A Beef Heaven drága hely, két fő alkohol nélkül is ott tud hagyni húszezer forintot, szóval nem a könnyű gyorséttermek konkurense, de fontosabb vacsorákra, eseményekre, szóval ünnepi izékre abszolút opció azoknak, akik hozzászoktak már a jó steakek eleve magas árához.

Beef Heaven
Budapest, Liszt Ferenc tér 11
06202874350

süti beállítások módosítása