English

Egy nap a városban

Na MOST kell elmenni a Szervita térre!

Magyarósi Csaba 2018 február 01.
Címkék: városkép

Gőzerővel megy az egész területnek az átalakítása.

Ha valaki esetleg lemaradt volna róla, összegezzünk:

Volt ugye itt egy szörnyű parkolóház, ami a hetvenes évek óta vágta haza rettenetes formáival és arányaival az egész teret, meg egy telefonközpont, ami annyira azért nem volt katasztrófa, mint a haverja szemben, de jónak is nehéz volt mondani.

Tavaly nyáron még tartotta magát mindkettő.

dsc07981.JPG

dsc07980.JPG

Aztán nekiálltak a bontásnak azért, hogy nyilván két újabb épületet húzzanak itt fel, egy irodaházat és egy hotelt:

v004_arany_1.jpg

v001_arany.jpg

A hétemeletes irodaházat a Horizon Development tervezi ide 15 ezer négyzetméteren, ami nem feltétlenül a legeredetibb épület, amit életünkben láttunk, de ez a Vörösmarty téren is látható könnyű buborékforma sokkal jobban illeszkedik a környezetébe, sokkal kevésbé vágja majd agyon a teret. Átádás jövőre, a hotel már idén befut.

Na most viszont két világ közt vagyunk átmenetileg, és nem is gondoltam volna, de ez a legjobb állapota a Szervita térnek: amikor ezek az épületek egyszerűen nincsenek ott. Sem a régiek, sem az újak.

Elképesztő térérzeted lehet, ha mostanában arra sétálsz, szóval arra bíztatlak, ne hagyd ki, egy kicsit szívd magadba a nagyvonalú Szervita teret, hogy majd lehessen mesélni az unokáknak, hogy bezzeg nagyanyátok/nagyapátok fiatalkorában itt még drónt is lehetett volna végsebességgel reptetni, akkora volt a tér.

süti beállítások módosítása