English

Egy nap a városban

Pöriző: Megjött a PÖRKÖLTGYROS!

Magyarósi Csaba 2018 január 19.
Címkék: gasztro

Ami igazából pörköltpalacsinta, mégsem hortobágyi húsos, mindegy.

Szóval nemrég nyílt egy hely az Arany János utcánál, ami rögtön akkora siker lett, hogy a Player megírta, a cikk linkjét azonnal többen is elküldték nekem, de amíg 16 órával később odaértem, sőt, csak amíg ettem az ételt, megjelent vagy három másik írás is róla.

Azért mert olyan jó a Pöri?

Nem feltétlenül. Inkább azért, mert akkora igény volt már rá.

A város ugyanis tele van hamburgerezővel, gyrosossal, mindenféle gyorskajával, már jó minőséget is tudsz ezekből venni, viszont mi mégsem ezeken, hanem pörköltön meg hasonlókon nőttünk fel. Van egy természetes vonzódásunk  az alapételekhez és valami nagyon elkezd termelni valamilyen hormont, amikor meghalljuk, hogy akár menet közben is lehet ilyesmit enni.

Ezért is volt óriási sikere annak a jótékonysági projektnek, amiben tavaly vettem részt akkor a Maggi készített gasztrobloggerek segítségével talán elsőként az országban hordozható pörköltet, és azonnal sorok alakultak ki a foodtruck előtt, talán persze azért is, mert intenzíven jótékonysági volt a cucc.

És most itt az új felvonás, egy állandó pöriző, amire úgy is azonnal rárepült mindenki, hogy a kaja ízével kapcsolatban olyan sok hír nem is érkezett: létezik, és ennyi pont elég volt.

És tényleg ott van az Arany János utcai metrómegálló mellett:

p1180134.jpg

Kérhetsz csirkéset, ebben az esetben nokedli van a palacsintában, sertéshúsosat, akkor krumpli, vagy vörösboros marhapörköltest, akkor meg tarhonya.

Én ebből kértem, készülés közben így néz ki a cucc:

p1180119.jpg

Van benne jó kis pörkölt, kérhetsz hozzá csípőset (inkább ne, jó, de túl csípős), csalamádét (de), tejfölt (DE!).

A végeredmény ilyen:

p1180127.jpg

Kiharapva meg ilyen:

p1180131.jpg

És hogy milyen? Jó. A hús puha, jól készítették el, a tarhonyás palacsinta kiváló keret, a csalamádé meg tényleg szuper minőségű. Az egész így egyben versenyben van a gyrosokkal, a hitványakat gondolkozás nélkül lenyomja, csak a legjobbak verik el, mert azokban több a játéklehetőség. Ugyanez a helyzet a hamburgerekkel: a mezőny nagy részénél jobb, de egy csodás húspogácsa, spéci szószokkal, izgalmas sajtokkal többet tartogat, mint amennyi a pöriben van. De hogy ez mostantól egy tök természetes választás, az nyilvánvaló.

Egy baj van csak: drága. A marhahúsos verzió 1600 körül jár feltétekkel és annyiért gyorskajával már illik jóllakás-közeli állapotba kerülni, itt meg azért nincs szó ilyesmiről, kivéve, ha csak közepesen vagy éhes. Ettől függetlenül ha arra járok és enni akarok valamit, jó eséllyel lecsapok a sertésre és a csirkésre is.

Pöriző
Budapest 1051, Podmanicky Frigyes tér 4
H-V: 12-22

süti beállítások módosítása