English

Egy nap a városban

Egy budapesti vállalkozás beindítása - A kivitelezés

szucsadam 2017 február 28.
Címkék: vállalkozás

Posztsorozatunkban arról írunk, hogyan lehet beindítani egy budapesti vállalkozást. Megmutatjuk, mit kell tenned, hogyan kell tervezned, és mire számíthatsz, ha a fővárosban nyitnál egy új helyet. Akik eddig alkalmazottak voltak, így belelátnak, milyen kockázatokkal jár a vállalkozás, akik pedig…

Tovább olvasom

Mi is magunknak készítettük el a vacsoránkat - Budapest Makery

szucsadam 2017 február 27.
Címkék: gasztro

Nemrég nyílt meg a Budapest Makery, egy do it yourself étterem a Dob utcában. Az ígéret szerint bemész, kiválasztod a vacsorádat, amit alapanyagonként hoznak ki, neked kell megsütni, megfőzni. És ez nem valami okos költségcsökkentés, hogy ne kelljen szakácsra költeni. Ez maga a hely _lényege_.  Mi…

Tovább olvasom

Milyen Széll Tamás 2500 forintos rakott krumplija?

Magyarósi Csaba 2017 február 25.
Címkék: gasztro

Hogyhogy milyen? Persze, hogy jó. A 2016-os Bocuse d’Or szakácsverseny szerint Európa legjobb séfje nyit egy éttermet a Belvárosi Piacon. Mégis milyen lenne, ami ott készül, ha nem jó? Ezen a szinten már kihívás valami igazán rosszat enni, Széll Tamásnak valószínűleg minden erejét, idegszálát össze…

Tovább olvasom

Sovány vigasz: a minden mentes étel

Magyarósi Csaba 2017 február 23.
Címkék: gasztro

A minden mentes ételek rosszak. Nem is léteznek. Nincs olyan, hogy semmi értelmes nem kerül az ételbe, mert az étel a cukortól, a gluténtól és a laktóztól lesz finom, a többi csak térfogatnövelő. Persze, egyből érezzük, hogy ilyesmit nem illik írni, de azért így gondoljuk, nem? Én legalábbis így…

Tovább olvasom